Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da adliye yeniden mi açılıyor?
Adalet Bakanlığı'nca 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe olan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlatıldı. İddialara göre Cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu yana Bozcaada’da var olan ancak 2012’de kapatılan Bozcaada adliyesi de yeniden açılabilir.

Mobil Reklam

Bozcaada’da adliye yeniden mi açılıyor?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Ulusal basında “Adalet Bakanlığı'nca 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe olan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlatıldı.” denildi. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2004 ve 2012 yıllarında farklı illerdeki 282 ilçe adliyesinin kapatılarak, bu adliyelerin komşu ilçelerdeki adliyelerle birleştirilmesine karar vermişti. Bu karar doğrultusunda Çanakkale’de Bozcaada, Eceabat ve Gökçeada’da adliyeler kapatılmış, ardından Gökçeada’nın girişimleri sonucu Gökçeada’da adliye yeniden açılmıştı.

Cumhuriyet tarihinden bu yana Bozcaada’da var olan adliyenin 2012 tarihinden itibaren kapanması ile birlikte adalılar en küçük adli vakada ya da şahit oldukları bir durumda bile Ezine’ye gitmek zorunda kalıyor. Bu durum ise adalıları oldukça zorlarken, feribotun kalkmadığı durumlarda ise hem adli yönden hem de insani yönden mağduriyetlere sebep veriyor.  

Anakaraya ulaşımın sadece feribotla olduğu Bozcaada’da adliyenin kapanması ile adalılar 5 dakikalık ifade için günün büyük bölümünü Ezine’de geçirmek zorunda kalırken, bu durumun ilçemiz kolluk kuvvetlerine de ayrıca iş yükü ve zaman kaybı ile devlete masrafı arttırıyor.

2012’de adliyenin kapanması 2014 yerel seçimlerinde de Bozcaada’da siyasiler tarafından en çok dile getirilen ve birbirlerini suçladıkları konu olmuştu. Dönemin belediye başkanı Demokrat Partili Mustafa Mutay ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin o dönemki adayı Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, adliyenin adadan gitmesinin önüne geçmediği gerekçesi ile Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimini suçlarken Hakan Can Yılmaz aynı zamanda Mutay’ı da adliye kapatılırken gerekli dirençi göstermediği, protesto örgütlemediği, sadece seyrettiği konusunda eleştirmişti.

 

Mutay ise buna karşılık HSK’ya gönderdiği şu dilekçeyi paylaşmıştı:

 

Mutay: Adliye için direnç gösterdik

 

 

Hizmetler Bozcaada’dan neden gidiyor?

 
 



Bu haber 3627 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ