Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da 2017’de öne çıkan haberler
Bozcaada Haber, 2017 yılında adada yaşanılan, konuşulan ve tartışılan önemli olayları derledi. İşte Bozcaada’da 2017 yılında neler yaşandı, neler konuşuldu?

Mobil Reklam

Bozcaada’da 2017’de öne çıkan haberler
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Bozcaada'da 2017 yılında yaşananları Bozcaada Haber takipçileri derledik. İşte 2017 yılında Bozcaada'da yaşanılan, üzerinde konuşulan ve tartışılan olaylar:
 
Haberlerin görsellerini tıklayarak ilgili haberlere ulaşabilirsiniz. Altta yer alan linkleri de tıklayarak ilgili haberlerin devam eden başlıklarına ulaşabilirsiniz.
 
BOZCAADA UZUN YILLAR SONRA BEYAZA BÜRÜNDÜ
 
Bozcaadalılar 2004 yılından bu yana hasret kaldığı kara Ocak ayında kavuştu. Bozcaada'nın boydan boya beyaza büründüğü gün adalılar, cep telefonları ve kameraları ile sokaklara akın etti. Kimi adalı kardan adam yaparken kimi adalılar ise kar topu oynarak eğlenceli vakit geçirdi. Adanın her köşesinden çekilen fotoğraflar ise ada tarihinde ilk kez bu kadar fazla kar manzaralı albümlerini oluşturdu. Bozcaada Haber bu fotoğafları toplayarak hem ölümsüzleştirdi, hem de takipçileri ile paylaştı.
 
KEŞFEDİLMESİ GEREKEN 52 YER’DEN BİRİ BOZCAADA
 
Bozcaada, New York Times gazetesi tarafından 2017 yılında dünya genelinde ziyaret edilmesi gereken 52 yer arasında gösterildi. Tüm ulusal basında yer alan haber sonrasında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz “Gurur verici” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Koyların ihale ile kiranlanmasına tepki olarak başlatılan “Bozcaada Bizim” kampanyasının Dünya'da ve Türkiye'de ses getirmesinin ardından New York Times gazetesinin bu haberi 2017 turizm sezonu açısından pozitif anlamda çok beklentilere yol açmıştı. Ancak 2017 turizm sezonu her ne kadar diğer turizm beldelerine göre iyi geçse de beklentileri karşılamadı. Bunun en büyük sebebi ekonomik kriz olarak görülse de adalılar arasında “Bizim de şapkamızı önümüze koymamız gerekiyor” yorumlarına neden olmuştu.
 
BOZCAADA HABER ÖDÜL GECESİ’NE YOĞUN İLGİ
Bozcaada’da her yıl Bozcaada Haber tarafından verilen ödül gecesine ilgi büyüktü. Adalılarla ilk kez buluşan Kaymakam Mustafa Akın gecede yaptığı konuşmada, “Adaya dair dağarcığımı doldurmaya başladım. Buraya gelenlerin katkıları önemli. Buraya gelenler buranın bakirliği için geliyorlar. Ayrıca Reina’daki saldırıdan kısa süre sonra New York Times’ta Bozcaada’nın da 2017 yılında keşfedilecekler listesinde yer alması anlamlıdır. Bu çok önemli bir başarıdır. Burada yaşayan herkes kıskanç olmak zorunda. Adaya bir kümes yaparken bile iyice düşünmeliyiz, sakınmalıyız, kıskanmalıyız. Buradaki arnavut kaldırımlarını, bakirliği korumalıyız.” dedi. 19 kategoride 28 ödülün verilin gecede Halk Eğitim Merkezi tıklım tıklım doldu. 
 
SAÇMALI PSİKOPAT KORKUTTU
2017'nin ilk ayının son günlerinde ise adalılar hiç beklenmedik bir haberle sarsıldı. 20 Ocak'ta hala  kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, Arka Deniz mevkiinde gezen iki sahipli köpeği saçmalı tüfek ile vurdu. Yaralanan iki sahipli köpek, Çanakkale’de tedavi altına alınmıştı. Ardından 15 gün geçmeden ikinci kez yaşanan korkunç olayda bu kez Sahil Güvenlik’e ait bir köpek yine saçmalı tüfek ile vurularak yaralanmıştı. Bozcaada Emniyeti olayla ilgili soruşturma başlatsa da sorumlu ya da sorumlular yakalanamadı.
Bozcaada halkı bu yaşanan iki üzücü olayı tam unuttu derken 23 Temmuz'da Mezarlık önündeki ağaçlık alanda bağlı iki Sibirya Kurdu cinsi köpek havalı tüfek diye tabir edilen silahla hedef gözetmeksizin vurulduğu haberi geldi. Çeşitli yerlerinden yaralanan köpeklerden birinin gözü ağır şekilde yaralanırken, Emniyet olayla ilgili soruşturma başlattı. Ancak bu yaşanan olayın da zanlısı belirlenemedi.
 
BOZCAADA'DA TİYATRO VAR
Bozcaada Belediyesi, geçen kış “Adada Tiyatro Var” sloganı ile tiyatro şöleni başlatmıştı. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda ücretsiz olarak sahnelenen her oyunda koltuklarda boş yer kalmadı. Özelikle başrollerinden ünlü oyuncuların olduğu ve gişe rekorları kıran oyunlarda ayakta bile izleyiciler vardı. Mayıs ayına kadar devam eden gösterimlerle ada halkı tiyatroya doydu.
Haber 2: http://www.bozcaadahaber.net/firat-tanis-bozcaadalilari-buyuledi/6731/
 
BOZCAADA'DA HİSSEDİLEN DEPREM KORKUTTU
Merkez üssü Ayvacık olan 5.5 ve 5.0 büyüklüğündeki depremler Bozcaada’da da hissedildi. Depremden en çok etkilenen ve birçok evin yıkıldığı, birçok insanın çadırlarda yaşadığı günlerde Bozcaada Haber'in depremzede çocuklara yönelik düzenlediği kampanyaya Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada Forum da destek vermişti. Ada halkının gönderdiği oyuncaklar ve çocuk bezleri Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın da katıldığı 15 kişilik bir organizasyonla Ayvacık civarında yaşayan depremzede çocuklara ulaştırılmıştı.
 
BOZCAADASPORLU DADALAR 6. OLDU
Bozcaadaspor, aralarında Barcelona, Kiev ve Hollanda’dan Amsterdam takımlarının da olduğu ve toplamda 48 takımın katıldığı U12 İzmir Cup Futbol Ön Elemesi'ne özel davetli olarak katıldı. Siyah beyazlı temsilcimiz 48 takım arasından ön elemeyi 6. sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde ettiler. 
 
BOZCAADA'DA DUDAK UÇUKLATAN İHALELER VE VAKIF TAŞINMAZLARINA ZAMLAR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait 15 m2’lik iş yerinin aylık 5.150 TL gibi büyük rakama ihale edilmesi 2017 yılında Bozcaada'da en çok konuşulan konular arasındaydı. Aynı şekilde Bozcaada Kaymakamlığı'na ait iş yerlerine yapılan yüksek zamlar da çok konuşulmuştu. İhalenin ve zamların  üzerine Bozcaadalı yurttaşlar, kaymakamlık ve belediyeye ait iş yerlerinin değerinin çok üstünde ihale edilmesinin ve yüksek zamların adada fiyat dengelerini bozabileceğini endişesini dile getirmişti. Ardından bazı zamlarda az da olsa indirim yapıldığı öğrenilmişti. Daha sonra Kaymakam Mustafa Akın, gerçekleştirilen bir halk toplantısında bu konuda adalıların göstermiş olduğu hassasiyete hak verdiğini ifade etmişti. Öte yandan Bozcaada Kaymakamlığı, 10 yıl aradan sonra 2016'da kendi işletmeye başladığı Ayazma Plajı’nı geçen yıl 430 bin TL’ye yeniden Bozcaadaspor’a kiralamıştı. Daha sonra da bu rakamın bir miktar daha aşağıya çekildiği belirtilmişti.
 
Haber 3: http://www.bozcaadahaber.net/ayazma-plaji-430-bin-tl-karsiliginda-bozcaadaspora-kiralandi/6772/
 
SU KESİNTİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
Bozcaadalıların geçen yıl en çok dert yandığı konuların en başında su kesintileri vardı. Gerek adada gerek ana karada yaşanılan problemler nedeniyle sık sık su kesintisi yaşandı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise sorunun kesin çözümünün su hatlarının yenilenmesinden geçtiğini söyleyerek bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade eden açıklamalarda bulundu. Bozcaada Haber'e açıklama yapan Başkan Yılmaz, “2014’ten beri devam eden bir süreç, en azından sona geldi. İnşallah kısa sürede sonuçlanacak. İller Bankası’ndan rapor geldiğinde ne kadar sürede bitirileceğini, tam maliyetini, ne kadarı için kredi alacağımızı da adalılarla paylaşacağız” demişti.
 
MHP BOZCAADA İLÇE BAŞKANLIĞI FESH EDİLDİ
Referandumda “Tek adamlık hedefine ortak olmayacağız” diyerek “Hayır” diyeceklerini açıklayan MHP Bozcaada İlçe Başkanlığı’na bağlı üyeler toplu halde istifa ettiler. Ardından da MHP Genel Merkezi tarafından İlçe Başkanlığı kapatıldı. Ancak MHP Genel Merkezi'nin bu hamlesi öncesinde MHP Çanakkale İl Başkanlığı, “Zaten Bozcaada'da teşkilatımız yok” diye kafaları karıştıran bir açıklama yapmıştı. 
 
EĞİTİMDE BÜYÜK BAŞARI
Bozcaada İstiklal İlkokulu öğrencileri, 2017 yılında da başarıya doymadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan Okulistik deneme sınavında sene içersinde İlkokulu öğrencileri Yağmur Taner, Rüstem Furkan Kuzey, Charlotte Ela Akın, Rüzgar Seven, Efe Eyrica, Adacan YılmazTürkiye birincisi oldu. Ayrıca 2. ve 3. sınıflar il genelinde birinci oldu. 
 
BOZCAADA YÜZDE 75 “HAYIR” DEDİ
Bozcaada’da “Anayasa Referandumu” sonuçlarında  büyük oranda hayır çıktı. 16 Nisan'da gerçekleşen referandumda “Hayır” oyları yüzde 75,4'e (1.406  oy) ulaşırken “Evet” (458) oyları ile yüzde 24,6'da kaldı. Adada ezici bir şekilde Hayır çıkmasına karşın ülke genelnde %51 ile Evet oyu çıkması sonucunda Anayasa Referandumu’nda Başkanlık onaylanmış oldu. Bozcaada AKP İlçe Başkanlığı, seçimlerin ardından Bozcaada'da araç konvoyu oluşturarak ada içinde kısa sevinç gösterilerinde bulundu.
 
EFSANE KAPTAN'IN HEYKELİ DİKİLDİ
Bozcaada Belediyesi, ölümünün 10. yılında “Yakar Kaptan”ın heykelini Zübeyde Hanım Parkı'na dikti. Törene Yakar Kaptan'ın ailesinin ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda adalı yurttaş katıldı.
 
BOZCAADA İLÇE EMNİYETİ'NDE ŞOK!
 
Bozcaada İlçe Emniyet Amiri Abdullah Öztürk, açığa alındı. Bozcaadalılar, 28 Nisan Çarşamba günü 6 aydır Bozcaada'da görev yapan genç emniyet amirinin FETÖ/PYD soruşturması kapsamında açığa alındığı haberini almıştı.
 
SON YILLARIN EN HAREKETLİ BAHARI
Bozcada, 2017’de son yılların en hareketli Nisan ve Mayıs ayını yaşadı. GESTAŞ özellikle hafta sonları sık sık ek sefer düzenledi. Refarandum hareketliliği, 23 Nisan'ın, 1 Mayıs'ın hafta sonu ile birleşmesi, New Balance Yarı Maratonu derken ilk bahar oldukça yoğun geçmişti. Baharda yaşanan bu hareketlik ise ulusal basına da yansımıştı.
 
O TABELALARA YASAK GELDİ
Bozcaada'da mülkü belediyeye ait olan bir iş yerinin francaise bir marka ile anlaşması ve tabelasını asması tartışmalara neden oldu. Tabelanın büyüklüğü ve görünüşü ile ışıklandırılması adada görsel çirkinliğe neden olduğu gerekçesi ile tepkilere neden olmuş, belediye ise tepkilere sessiz kalmamıştı. Ardından konu belediye meclisi tarafından konuşulup tartışıldıktan sonra adada tabela, tente ve şemsiyeleri içeren bir yönetmelik hazırlanarak oy birliği ile uygulanmasına karar verilmişti.
 
FAHİŞ FİYATLAR ŞİKAYET KONUSU OLDU
Bozcaada Belediyesi 17 Mayıs'ta iki önemli gündem maddesi hakkında olağan üstü toplantıya gitti. Meclis üyelerinin bazıları, bazı işletmelerin Newbalance Yarı Maratonu ile başlayan tarihlerde fahiş fiyat politikası uygulamasına yönelik iddiaları gündeme taşımıştı. Hatta Başkan Yılmaz bu yüzden New Balance Yarı Maratonu organizasyonunun önümüzdeki yıllarda adada yapılmama tehlikesine işaret etmiş konu hakkında gerekli girişimlerin başlatılması gerektiğine vurgu yapmıştı. Bu olay ada halkı tarafından da çok konuşulmuştu.
 
3 FERİBOT SEFER YAPTI: 8 SAATTE 1072 ARAÇ!
Gestaş 19 Mayıs’ta aşırı yoğunluk nedeniyle feribot sayısını 3'e çıkardı. Bozcaada tarihinde ilk olduğunu belirten Gestaş, 7-8 kuvvetinde esen rüzgara rağmen seferlerini doldur boşalt sistemi ile gerçekleştirdi. Gestaş bu 3 feribotla 8 saatte 19 sefer yapılarak 1072 araç taşıdı. GESTAŞ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kendisiyle gurur duydmuştu. Bozcaadalı yurttaşlar ise Gestaş'ın gururla paylaştığı tablonun ardından sosyal medyada Gestaş'a hem teşekkür ettti, hem de 7-8 kuvvetinde esen rüzgâra rağmen aralıksız çalışmasına sosyal medyada “Kışın da aynı özveriyi bekleriz” şeklinde göndermelerde bulunmuştu.
 
BOZCAADALILARI TEDİRGİN ETTİLER
Mayıs’ta Bozcaada'da sakallı, cübbeli bir grup, tek tek ada esnafını gezerek, hem dini konularda nasihatlarda bulundu, hem de ikindi namazında yapacakları sohbet toplantısına davet etti. İlçe Müftülüğü ise bu kişileri tanımadıklarını, camilerimizde hocalarımızın haricinde hiçbir kimsenin konuşma, vaaz verme yetkisinin olmadığını belirtti. Emniyet ise bu kişilerin kimliklerini alarak GBT'lerini (Genel Bilgi Taraması) sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Ancak Bozcaada Haber, söz konusu grubu Bozcaada Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde görüntüledi. 
 
EGE'DE KORKUTAN DEPREM
12 Haziran'da Merkezüssü Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Bozcaada'dan da hissedildi. Bir çok adalı işlerini bırakıp kendisini sokağa atarken, depremde yaralanan veya ölen olmadı. 
 
ONLİNE REZERVASYON TEPKİ GÖRDÜ
Bozcaadalı işletmeciler, geçen yaz Gestaş'ın Geyikli'den Bozcaada'ya araçlı geçişlerde devreye soktuğu online rezervasyon sisteminin iptali için imza kampanyası başlattı. Gestaş'ın online rezervasyon sistemi ilk başlarda sistemsel hata nedeniyle sık sık yurttaşları mağdur ediyordu. Ayrıca rezervasyon saatinden 15 dakika önce gişede olma kuralı ise adalıları çileden çıkarmıştı. Daha sonraları ise işletme sahipleri, online rezervasyonun Bozcaada turizmine zarar verdiğini iddia ederek sistemin iptali için imza topladı.
 
ADA TARİHİNDE BİR İLK: GESTAŞ SABAHA KARŞI SEFER DÜZENLEDİ
Bozcaada 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yine dolup taştı. GESTAŞ ise tatilcilerin dönüş yolunda mağdur olmaması için sabah saat 05.00, 06.00 ve 06.15'de Bozcaada'dan Geyikli'ye ek sefer düzenledi. Böylelikle ada tarihinde ise ilk kez sabaha karşı feribot seferleri düzenlendi.
 
BOZCAADA “ADALET” İÇİN YÜRÜDÜ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü” tüm yurtta olduğu gibi Bozcaada'da da gerçekleştirildi. CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği 'Adalet Yürüyüşü'ne yaklaşık bin kişi katıldı.
 
DOĞAN HEPER'İN KARDEŞİNİN EŞİ AYAZMA'DA BOĞULARAK ÖLDÜ
4 Nisan tarihin Ayazma'da denize giren 73 yaşındaki Bilge Heper, boğularak yaşamını yitirdi. ​Bilge Heper'in gazeteci Doğan Heper'in kardeşinin eşi olduğu öğrenildi.
 
 
GÜNDEMİ EN ÇOK MEŞGUL EDEN KONU
28-29-30 Temmuz'da Pavli'de gerçekleştirilmesi düşünülen “Bozcaada Caz Festivali' ne başta Bozcaada Forum olmak üzere çevreciler, festival yapılacak alanın ormanlık alan olması ve yangın tehlikesi içermesi nedeniyle sert bir şekilde karşı çıkıyordu. Festival ekibi ile Bozcaada Forum arasında peş peşe yapılan açıklamalar ile kriz daha da büyüyünce araya Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz girdii. Son olarak başkan Yılmaz, hem forum temsilcilerini hem de festival ekibini makamında ağırlayarak tarafları uzlaştırdı, festivalin Ayazma Manastırı'na yapılmasına karar verildi.
SENDİKA OLAYI
Ağustos'un ilk haftasında Bozcaada Belediyesi'nde görev yapan 20 işçiden 15'i Disk-Genel İş Sendikası'ndan istifa ederek AKP'ye yakınlığı ile bilinen HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası'na geçti. Ancak Bozcaada Haber'in görüştüğü bazı işçiler, sendika değişiminin AKP'ye yakın bir iki işçi tarafından sözleşmenin son günü diye katekulli ile gerçekleştirildiğini, durumdan Bozcaada Belediye Başkanı'nın da haberi olmadığını öğrendiklerini, bu yüzden de 1 aylık askı süresinde kararı tekrardan gözden geçireceklerini iddia etmişti. Aradan geçen bir süre sonra HAK-İş Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın işçileri sendika değişimi nedeniyle tehdit ettiğini iddia etmiş, buna karşılık hem Başkan Yılmaz, hem de DİSK yaptığı açıklamalar ile iddiaları yalanlamıştı. Aradan geçen birkaç hafta sonrasında işçilerin büyük çoğunluğunun DİSK'e geri döndüğü öğrenildi.
 
BOZCAADA'NIN RİTMİ YÜKSELDİ
Bozcaada'da bu yıl yıldızlar geçidine sahne oldu. Newbalance Yarı Maratonu tarihinde başlayan etkinliklerle Ekim'in ortasına kadar onlarca ünlü sanatçı Bozcaada'da konser verdi. Her hafta Salhane'de gerçekleştirilen konserler, Caz Festivali, Tamirane On Island, Bağbozumu Festivali, Yerel Tatlar, Kalamar Festivali derken tarihinde ilk kez bu kadar konser gerçekleştirildi. Konserler ve etkinliklerden memnun olanların yanı sıra bu duruma çok eleştiri de geldi. Ayrıca gece geç saatlere kadar müzik yapan mekanların sayısının artması ve bu mekanlarda tanınmış DJ'lerin performansları ile adanın ritminin yükseldiği halk arasında da çok konuşuldu. Hatta sezonda neredeyse iki günde bir yaşanan kavgaların neticesini de bazı kesimler bu gece hayatındaki hareketliliğe bağladı.
 
TATİLDE 15 BİN ARAÇ
Kurban Bayramı tatilinde her yıl olduğu gibi ada yine doldu taştı. Gestaş’tan edinilen bilgiye göre 10 günlük bayram tatili süresince Bozcaada’ya 15 bin 368 araç geçişi gerçekleşti. 
 
CİĞERİMİZ YANDI!
11 Eylül'de Canol Deresi mevkiinde yaklaşık 20 dönümlük alanda çıkan yangında genç çam ağaçları kül oldu. Alevler tepenin arkasına-önüne sıçramadan ve daha büyük felaketle sonuçlanmadan önlendi. Bozcaada halkı ile ilgili tüm kurum ve çalışanların sayesinde yaklaşık 1 saat süren çalışmanın sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangına ada halkının yanı sıra Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Bozcaaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve diğer kurum amirlerinin de canla başla müdahale etmesi ulusal basında geniş yer buldu.
 
ÜLKE DİLER YENİDEN BOZTİD BAŞKANI
Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği'nin başkanlığına yeniden Ülke Diler seçildi. İlk kez iki adaylı gerçekleşen yarış çekişmeye sahne oldu. Diler Murat Tuna’dan sadece 9 oy fazla aldı.
 
AKP’DE BURAK AKTAN DÖNEMİ
AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı’nı İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın kongreden birkaç gün önce duyurduğu Burak Aktan kazandı. Uğur Talay’ın 3 dönem kuralına takılmasıyla aday olmadığı seçimlere Aktan tek aday olarak katıldı.
 
DURMUŞ YENİDEN BAŞKAN
CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı kongresinde, yeniden aday olan Hüseyin Durmuş, tek aday olarak katıldığı seçimi kazandı. Yönetimde köklü değişiklikler yapan Durmuş, Gençlik Kolları’na Emrah Ataol’un seçildiğini de açıkladı.
 
ARAÇ GEÇİŞİ YASAKLANACAK MI?
Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın birkaç sene sonra adaya araç geçişinin yasaklanabileceğini açıklaması senenin sonu yaklaşırken konuulan en önemli konuların başındaydı. Ayrıca konu kaymakamlıkta yapılan bir toplantıda dile getirilerek masaya yatırılmıştı.
Haber 2: http://www.bozcaadahaber.net/bozcaadaya-arac-girisi-yasaklanacak-mi/7273/
 
TOPLU HAYVAN ÖLÜMLERİ CAN SIKTI
Yılın son günleri yaklaşırken ada merkezi dışında yol kenarında kedi ölüleri bulundu. Aynı gün bazı köpeklerin de öldüğü öğrenilirken hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü açıklandı. Emniyet ve İlçe Tarım konu üzerine araştırma başlatırken adanın her kesiminden olaya büyük tepki geldi.



Bu haber 4355 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ