Bugun...


kostasalto

Hürriyet'te kullanılan fotoğrafa tepki
Kentsel Tasarım Rehberi üzerine Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın Hürriyet gazetesinde çıkan açıklamaları ve gazetenin kullandığı fotoğraflarda işaretlenen otelin ilk sahiplerinden Neslihan Yurttaş tepki gösterdi. Başkan Yılmaz ise planın kamu lojmanlarıyla ilgili olduğunun altını çizdi.

Mobil Reklam

Hürriyet'te kullanılan fotoğrafa tepki
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Geçen hafta Kentsel Tasarım Rehberi üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın sözlerine yer veren Hürriyet gazetesi, haber görselinde bazı yapılarıda işaretleyerek haberi vermişti. O haber sonrası çok konuşulan konu üzerine fotoğrafta görülen ve kırmızı kutu içine alınan eski Zafer Otel’in sahiplerinden Neslihan Yurttaş tepkisini dile getirdi. Yurttaş tarafından, rehberi hazırlayan Batman Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Mustafa Doğan’a hitaben yazılan mektupla, “7 kuşaktır Bozcaadalıyız. 50 senedir ayakta duran bu bina bugüne kadar adanın rüzgarını, fırtınasını göğüslemiş hiç bir kimse laf söylememiştir ki annem Zafer hanım ilk otelciliği bu adaya yaymış ve öğretmiş kadındır. Ayrıca Bozcaada mimarisi  iki kattır. Bizim de otelimiz iki kat olarak yapılmıştır. Otelin konumu tepedir ve doğal olarak yüksekte kalması normaldir. Binaların beyaz olması istenmiştir, biz de beyaz tutuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Bozcaada Belediyesi’ne de sitemde bulunan Yurttaş, “Belediye tarihi Rum okulu ve değirmenleri şahısların eline geçireceğine önce tarihe sahip çıksın” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ: ÖZEL ŞAHIS MÜLKLERİ TASARRUFUMUZDA DEĞİL

Konu üzerine görüştüğümüz Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Bu planda özel şahıslara ait binalarla ilgili bir tasarrufumuz yok. Ada merkezinin çevresinde kentsel gelişim alanı planlayıp, bu bölgedeki lojmanları, lojmanlarda yaşayan insanları mağdur etmeden taşıyabilirsek, sonrasında o 40 lojmanı bir proje kapsamında yıkıp, orada eski fotoğraflarda da görünen yel değirmenlerinden en azından 3-4 tanesini bu bölgede peyzaja katmak istiyoruz. Yineliyorum, bunun dışında otellerle veya özel şahıların mülkleriyle ilgili tasarrufumuz yok” diyerek özel şahıslara ait mülklerle ilgili bir tasarrufları olmadığının altını çizdi.

 

Başkan Yılmaz, tarihi Rum okulunun ve değirmenlerin şahısların eline geçmesi hususundaki eleştirisi için de şöyle dedi: “Bozcaada’daki değirmenlerin bulunduğu araziler geçmişten bugüne özel şahısların elinde olan, onların mülkiyet sınırları içerisinde olan yerler. Rum okuluyla ilgili de devlet 70’li yıllarda bu tip yerleri kamulaştırdı. Sonrasında da satışa çıkardı. Bizim belediyemizin de, geçmiş dönem belediyelerinin de konuyla hiç alakası ve inisiyatif hakkı yok”.

 




Bu haber 4544 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ