Bugun...


kostasalto

Koronavirüs gölgesinde bir yıl böyle geçti
Bir yıl daha bitiyor. Cümleye “acısıyla, tatlısıyla” diye başlamak adettendir ama 2020 pek de tatlı hatıralar bırakarak gitmiyor hayatımızdan. Bozcaada’nın 2020 almanağını sizler için derledik.

Mobil Reklam

Koronavirüs gölgesinde bir yıl böyle geçti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Son yıllarda turizmin “vahşi turizm” boyutuna gelmeye başladığı Bozcaada’da, 2019 yılının 29 Haziran’ında 31 yaşındaki adalı Ramazan Öksüz’ün 8 kişinin toplu linciyle öldürülmesi yıla damga vurmuştu. Gazeteci-yazar Prof. Dr. Haluk Şahin’in de dediği gibi aslında Bozcaada’nın pik noktası, tarihinde ilk kez böylesine bir cinayete kurban verdiğimiz tarihti. Her ne kadar eğlence kökten çözülmüş olsa da, adada asayiş olayları büyük oranda azalsa da 2020’de, dünyadaki yüzbinlerce insanın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bir yılda vahşi turizm yine Bozcaada’nın kapısını çaldı. Bu yıl da yitirdiğimiz gencecik insanlar oldu.

Koronavirüs, depremler, yangınlar, kazalar, terör, yangınlar vb tüm felaketler ile ülkemiz ve dünyada 2020 hiç unutulmayacak bir yıldı. Ne var ki Bozcaada’da yangınlar, artan trafik kazaları ve kontrolsuz turizm nedeniyle giden gencecik canlar ile 2020’yi adalılar da unutmayacak.

Bozcaada, pandeminin ilk aylarında demokratik ortamda aldığı kararlar ve uygulamalar ile süreci başarı ile götürmüş, adını “Koronavirüsün görülmediği tek yer” olarak duyurmayı başarmış, ancak iç siyasete kurban ettiği sürecin ardından gelen 2020 turizm sezonu ile de eski haline geri dönmüştü.

Her gün binlerce turistin, yüzlerce aracın girdiği Bozcaada’da yaşayanan yoğunluğa rağmen sezonu birkaç vaka ile, kayıp vermeden, üstüne maddi olarak en kazançlı destinasyonlar arasında olarak atlattı. Ancak dediğimiz gibi kayıplar, yangınlar, kazalar ile de yine unutulmayan bir yılı geride bıraktık.

İşte 2020 yılında Bozcaada’da neler yaşandı, neler konuşuldu, neler tartışıldı?

BOZCAADA MAALESEF YENİ YILA DA ACI KAYIPLA GİRDİ!

2019 yılının son günlerinde elen art arda vefatlardan sonra 3'üncü acı haber Tuna ailesinden geldi. Ne yazık ki adalıların çok sevdiği ve saydığı isimlerden ‘Taksici Recep’ Tuna'yı kalp krizi sonucu kaybettik.

BOZCAADA’DA HAREKETLİ DAKİKALAR! ARACIN CAMI KAZMAYLA KIRILDI!

2020’nin 4’üncü günü, in-cin top oynadığı ada artık kış aylarında bile ulusal basına konu olabiliyor. Arka deniz mevkiinde otomobiliyle deniz kıyısında şüpheli hareketlerde bulunan kişiyi adalılar polise bildirdi. Kendinden geçmiş, ne yaptığı anlaşılamayan kişi polise direnip, aracını denize sürmeye kalkıştı. Adalı bir sivil polisin kazma ile camını kırdığı otomobilin sürücüsü gözaltına alındı.

BOZCAADASPOR U16, ÇANAKKALE ŞAMPİYONU OLDU!

Bozcaadaspor U16 futbol takımı, Hastanebayırı ile golsüz tamamlanan mücadelenin ardından penaltı atışlarını 4-2 kazanarak Çanakkale U16 şampiyonu oldu.

BOZCAADA'DA BİR EVDE YANGIN ÇIKTI!

Bozcaada'nın Amerikan Çeşme mevkiindeki bir evde yangın çıktı. Bozcaada Belediyesi ekiplerinin müdahale ettiği yangında evdeki eşyalar küle döndü.

GAZETECİYE KESİLEN CEZAYI ADALILAR ÖDEDİ

Bozcaada Haber'den Serkan İlik'in aldığı 7 bin TL'lik adli para cezasını, adalılar ve ada dışındaki takipçilerimiz kendi aralarında toplayarak Serkan İlik'e gönderdiler. Destek olanlar basın özgürlüğüne karşı birlik olduklarını belirttirken, İlik de kampanyayı özgür basın dayanışmasına örnek davranış olarak tanımladı ve destek verenlere teşekkür etti.

ADA HAYATINI FELÇ EDEN FIRTINADA NELER YAŞANDI?

Bozcaada’da iki gün etkili olan fırtına ağaçları, kulübeleri yerinden söktü.

BOZCAADA EMITT'TEN YİNE ÖDÜLLE DÖNÜYOR

Bozcaada, 24'üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) 'Bölgenin havasını en iyi yansıtan stant' ödülüne layık görüldü. Öte yandan fuarı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bozcaada standını da gezerek Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin ve Bozcaada Kadın Kooperatifi üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

İĞDELİK'TE YAPILAŞMALAR BÜYÜYECEK Mİ?

Geçen yıl İğdelik’le ilgili yapılaşma iddialarını haberleştirmiştik. Geçen yıl rağbet görmeyen haberimiz son aylarda adada en çok konuşulan iddialar arasında yer aldı.

 

8 AY SONRA CİNAYET DAVASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

Ramazan Öksüz'ün (31) dövülerek öldürülmesiyle ilgili 8 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede 3’ü tutuklu aralarında işletme sahibi B.O.B.'nin de bulunduğu 5'i tutuksuz toplam 8 şüphelinin 'kasten adam öldürmek' suçundan yargılanması talep edildi. Bozcaada Haber’in servis ettiği iddianame haberi ulusal basında da geniş yer aldı.

TAMER TAŞÖREN BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

Bozcaada'nın sevilen isimlerinden Tamer Taşören, 14 Şubat tarihinde avlanmak için teknesi ile denize açıldı. Kendisinden haber alınamayan 65 yaşındaki Taşören'in cansız bedeni Çayır Koyu mevkiinde bulundu.

 

KORONAVİRÜS DÖNEMİ BAŞLADI

Koronavirüsün (Covid-19) Türkiye’de de görülmeye başlaması ile önlemlerde Bozcaada Türkiye’den bir adım önde idi. Kaymakam Gültekin ve Bozcaada Belediyesi işletmelerde, pazarda, kamu binalarında maske kullanımı, kısıtlamalar, dezenfekte gibi hükümete ve bakanlığa göre kararları daha önceden hayata geçirdi.

 

BAŞKAN YILMAZ'DAN ÇAĞRI: BİR MÜDDET 'BOZCAADA' PLANINI ERTELEYİN

 

Virüsün Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günlerde, korku ve endişe tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozcaada’da da yaşanırken Bozcaada’nın güvenli ve korunaklı olduğu algısı nedeniyle gemilerin önceki kış aylarına göre dolu dolu gelmeye başlaması sonucu başkan Yılmaz açıklamada bulundu.

BOZCAADA’DA KONAKLAMA TESİSLERİ KAPATILDI

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında Bozcaada'daki tüm konaklama tesislerinin 15 Nisan’a dek faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Karar ulusal basında da geniş yer aldı.

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK’TAN ULUSAL BASINDA KONUŞULAN KARARLAR

21 Mart’ta duyurulan kararlar ile adada Çarşamba günleri kurulan pazar, Çanakkale’ye giden halk servisi otobüsü iptal edildi, ada dışından tarımda ve inşaatta çalıştırılacak işçi getirilmesi yasaklandı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLADI: ADA MERKEZİNDE SPOR, YÜRÜYÜŞ, BALIK TUTMA GİBİ ETKİNLİKLER YASAKLANDI

 

KORONAVİRÜS SALGINI SEBEBİYLE SEFERLER ÖNCE HAFTADA İKİYE SONRA BİRE DÜŞÜRÜLDÜ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) tehdidi sebebiyle Bozcaada’da yeni önlemler alındı. Ada tarihinde, feribotların olmadığı yıllarda bile Bozcaada’dan anakaraya ulaşım bu kadar az olmamıştı. Feribotlar koronavirüs tedbirleri nedeniyle haftada bir güne kadar düşürüldü. Bu karar da ulusal basında sıkça yer alanlar arasında idi.

KAYMAKAM GÜLTEKİN VE BAŞKAN YILMAZ SIK SIK CANLI YAYINLARDA İDİ

Kaymakam Gültekin ve Başkan Yılmaz koronavirüs önlemleri ile denetimlerle ilgili sık sık Bozcaada Tv’nin canlı yayın davetlerine katılarak ada halkına bizzat bilgi verdi. Programda adalıların sorularını yanıtlayan Kaymakam Gültekin ve Başkan Yılmaz adalıların taleplerini de canlı yayınlarda dinledi.

https://www.bozcaadahaber.net/kaymakam-gultekininden-canli-yayinda-onemli-aciklamalar/8597/

BOZCAADA BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK UYGULAMA

Bozcaada Belediyesi koronavirüs önlemleri nedeniyle çarşamba günleri kurulan ilçe pazarını iptal etmişti. Adalıların mağdur olmaması adına elini taşın altına koyan Bozcaada Belediyesi, adalıların pazar ihtiyacını Mavi Masa üzerinden siparişle not alıp, ürünleri ana karadan temin ederek tek tek evlere kadar ulaştırdı. Ulusal basında da örnek gösterilen uygulamayı adalılar takdir etti.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8594

ADAYA GİREN-ÇIKAN HERKES 14 GÜN KARANTİNADA İDİ

Bozcaada 14 gün kuralı ile adeta önlemlerin en çok olduğu ilçe idi. Feribotun haftada bire düşürüldüğü, ilçe pazarının iptal edildiği, kısıtlamaların ve denetimlerin en yoğun olduğu Bozcaada’da adaya girişler ve çıkışlar kontrollu oluyordu. Kolluk kuvvetleri adaya geçişlerde ateş ölçüyor, adaya günübirlik girişlere izin vermiyor, feribota binip adaya geçene de 14 gün karantina zorunluluğu getiriyordu.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8598

 

BOZCAADALI KADINLAR MASKE ÜRETEREK KORONAVİRÜS MÜCADELESİNE DESTEK OLUYOR

Maskenin ilk aylarda az bulunduğu ve değerli olduğu dönemde Bozcaadalı kadınlar adalılar için maske üretti.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8641

ADADA YARDIMLAŞMALAR TAKDİR EDİLDİ

Koronavirüs nedeniyle adamızda yaşayan ve maddi durumu kötüleşen yurttaşlara, ailelere yardımlar yapıldı. Kaymakamlık ve belediye haricinde adalıların bir araya gelerek yaptığı yardımlar da koronavirüs döneminde hatırlanacak güzel anılardandı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8616

 

BOZCAADA'DA KONAKLAMA TESİSLERİ 31 MAYIS'A KADAR KAPATILDI

Bozcaada'da konaklama tesisleri koronavirüs önlemleri nedeniyle 31 Mayıs tarihine kadar kapatıldı.

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaadada-konaklama-tesisleri-31-mayisa-kadar-kapatildi/8627/

ADALILAR SAHUR DAVULCUSU OLDU  

Turizm nedeniyle uzun yıllardır Ramazan ayında sahurda davul çalınmayan Bozcaada’da turizmin olmayışını fırsat bilerek, adalılar oluşturdukları bando ile geceleri maniler eşliğinde adalıları sahura kaldırdı.

GESTAŞ’TAN BAĞCILIĞA DESTEK YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bile koronavirüs nedeniyle tarıma destek verilmesini belirtmesine rağmen Gestaş’ın ada bağcılığı için özel seferle kükürt taşıdığı seferden 7 bin TL alması da unutulmayanlar arasında yer aldı.

BİLİM KURULU ÜYESİ ATEŞ KARA CANLI YAYINDA!

Bozcaada Haber, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara’yı iki kez canlı yayında ağırladı. Prof Dr. Kara Bozcaada halkına ve yönetimine tavsiyelerde bulundu.

AKVARYUM PLAJI AVRUPA’NIN EN TEMİZ VE EN İYİ PLAJLARI ARASINDA GÖSTERİLDİ

Her sene Avrupa’nın önemli dergilerinde en iyiler arasında gösterilen Bozcaada’da bu sene de Akvaryum Koyu en iyiler arasında yer aldı.

https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/galeri-avrupanin-en-temiz-plajlari-belli-oldu-listeye-turkiyeden-cok-sasiracaginiz-5-plaj-girdi-41255620/17

 

BOZCAADA BANDO TAKIMI'NDAN UNUTULMAZ 19 MAYIS GECESİ

Eski adalı öğrenciler, pandemi öncesinde düşündükleri ancak hayata geçiremedikleri bando takımını pandemi sürecinde kurdu. Kısıtlamaların yaşandığı, kutlamaların iptal olduğu 19 Mayıs bayramında adalıların gösterisi adada adeta bayram havası yaşattı.

SÜRECİN SON TASLAK KARAR METNİ AÇIKLANDI

Kaymakam Gültekin’in önderliğinde kaymakamlıkta yapılan toplantılar, alınan kararların neticesinde sıfır vaka ile adını duyuran Bozcaada, pandemi döneminde turizm sezonunun nasıl olacağına karar verdi. Tüm paydaşlarla alınan ortak karar metni ada halkının çoğunluğu tarafından desteklense de AKP’de yaşanan siyasi kaygılar nedeniyle taslak karar hayata geçirilemedi. Her ne kadar bu sebeple alınan kararlar uygulanamasa da, en azından belediye tarafından uygulanabilecek kararlar da önceki sezonlarda olduğu gibi havada kaldı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8657

BOZCAADA'NIN DÜNYACA ÜNLÜ 'ÇAVUŞ ÜZÜMÜ' TESCİLLENDİ

S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Günel, Bozcaada'nın dünyaca ünlü çavuş üzümünün Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescil edilerek, coğrafi işaret onayı aldığını açıkladı. Bozcaada Haber'in DHA aracılığı ile servis ettiği haber birçok ulusal yayın yapan gazetelerde yer aldı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8663

 

TASLAK KARAR PKK’YA BENZETİLDİ

Bozcaada’da pandemi sezonunda hayata geçirilmek istenen kararlar ile ilgili Çanakkale’de bir gazetecinin PKK ve Özerklik talebi benzetmesi adada tepkilere neden oldu. Tetikçi gazeteci Mehmet Çelen’e adalılar, siyasi parti liderleri ve Başkan Yılmaz tepki gösterdi.

BOZCAADA’DA YEME-İÇME SEKTÖRÜNDEKİ İŞLETMELER AÇILMAYA BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından salgın tehlikesi sebebiyle 16 Mart tarihinde kapatılan yeme-içme sektöründeki işletmeler açıklanan yeni genelge ile 1 Haziran tarihinde yeniden açıldı

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8673

 

2,5 AY SONRA İLÇE PAZARI YENİDEN KURULDU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 buçuk aydır kurulamayan ilçe pazarı ilk kez kordonda, sahil girişine kuruldu

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8674

SINIF ARKADAŞLARI BİR ARAYA GELDİ MARKETİN TÜM VERESİYE DEFTERİNİ KAPATTI

Öğrencilik yıllarında İstanbul Atatürk Erkek Lisesi'nde birlikte aynı sınıfta okuyan birkaç Bozcaada sevdalısı yurttaş, koronavirüs salgınından ekonomik olarak etkilenen yurttaşlara destek olmak için adadaki bir marketin veresiye defterindeki borçların tümünü ödeyerek sildirdi.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8675

 

 SEFERLER ARTIK NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI

Gestaş, seferlerin haftanın 7 günü, günde 4 kez yapılacağını açıkladı.

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaadada-seferler-her-gun-gunde-4-kez-yapilacak/8680/

 

19 MART'TAN İTİBAREN KAPALI OLAN KONAKLAMA TESİSLERİ 15 HAZİRAN’DA YENİDEN AÇILDI

Bozcaada'da, 19 Mart'ta koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında kapatılan konaklama tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte bugün yeniden açıldı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8687

BOZCAADA RAMAZAN ÖKSÜZ'Ü UNUTMADI: ADALET İSTİYORUZ!

Ramazan'ın arkadaşları, ailesi, adalılar, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, siyasi partilerin ve STK'ların temsilcileri birlikte sessiz oturma eylemi yaparak adaletin yerini bulmasını, lince katılan 8 kişinin de hak ettikleri cezaları almasını istedi.

BOZCAADA'DA GEÇEN YILLARI ARATMAYAN BİR YOĞUNLUK YAŞANDI

Pandeminin ilk aylarını başarılı geçiren ve adeta en izole yer olmayı başaran Bozcaada’da yoğunluk önceki yılları aratmadı.

BELEDİYE 30’A YAKIN RUHSATSIZ İŞLETMEYİ MÜHÜRLEDİ

Bozcaada Belediye Başkanlığı, işletme ruhsatı olmayan ancak internet üzerinden satış yaparak konaklama hizmeti veren işletmeleri tespit ederek mühürlemeye başladı. Denetimlerin devam edeceği öğrenildi. Tabii daha sonrasında gelmeyen denetimler ile birlikte mühürlenen yerler yeniden çalışmaya devam etti.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8710

 

BOZCAADA’DA İLK KEZ KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ

Bozcaada’da 15 Haziran’da iki işletmedeki iki kişi koronavirüs şüphesi ile Çanakkale’ye sevk edildi. Bu iki kişinin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaadada-tespit-edilen-vaka-sayisi-2/8719/

CHP’Lİ MUHARREM YILDIZ İSTİFA ETTİ

CHP’de iki dönem belediye başkan aday adayı olan, son ilçe başkanlık seçiminde adı anılan, partinin önemli isimlerinden Muharrem Yıldız, “Üyesi olarak ülkeme ve Bozcaada'ya hizmet edebilme olanağım kalmaması nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum” diyerek partiye istifasını sundu.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8726

 

PANDEMİ SÜRECİNDE BİRÇOK ÜNLÜNÜN TERCİHİ BOZCAADA OLDU

Her dönem ünlülerin uğrak yeri olan Bozcaada, pandemi sürecinde de tiyatrocu, sinemacı, modacı gibi topluma malolmuş ünlü isimlerin tercih ettiği bir tatil destinasyonu oldu.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8731

 

GESTAŞ TEK FERİBOTLA ÇİLE ÇEKTİRDİ

Adanın kısıtlama kararlarına destek vermeyen yetkililer binlerce insanın akın ettiği Bozcaada’ya üstüne tek feribot koyunca sezon adalıların ve tatilcilerin kuyruk çilesi ile başladı. Konu ile ilgili ulusal basına haber yapan Bozcaada Haber yaşanan rezaleti Türkiye’ye duyurdu. Gestaş tepkilerin ve haberlerin ardından ikinci bir gemiyi devreye soktu.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8702

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8728

BOZCAADALI KADINLAR MEYDANDAYDI: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN

Bozcaadalı kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması talebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Adalı kadınlar adına konuşan Burcu Ünsal, “Erkeklerin kadınları öldürme hakkını kendilerinde bulmalarını sağlayan eril zihniyete ve bu zihniyeti besleyecek politikaları devreye geçiren iktidara itiraz ediyoruz” dedi.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8732

 

PATRİK, AYA PARASKEVİ AYİNİ İÇİN BOZCAADA’YA GELDİ

Patrik I. Bartholomeos, yarın gerçekleşecek Aya Paraskevi Ayini (Ayazma Panayırı) için geldiği Bozcaada’da bugün kilisede ayine katıldı. Ayrıca Despot Kirillos Sykis de yapılan törenin ardından metropolit oldu.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8735

 

BOZCAADA ORMAN YANGINI!

Bozcaada Beylik Koyu sırtlarında yangın çıktı. Ormanlık alanda başlayan yangın üç saatte büyük ölçüde kontrol altına alındı.

 

SON YILLARIN ADADAKİ SORUNU TRAFİK, CAN ALDI

Bozcaada'da trafik can aldı. 25 Temmuz'da yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan ve 1 hafta yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Serdar Güner' den (Marangoz Serdar) vefat etti. Adalılar tarafından dürüstlüğü ve samimiyeti ile tanınan Güner Bayramiç'te toprağa verildi.

PANDEMİ SEZONUNDA GESTAŞ REKOR KIRDI!

Gestaş, Kurbam Bayramı tatilinde, Geyikli-Bozcaada hattında Arefe günü dahil 4.491 araçlı geçiş, (geri dönüşlerle birlikte 8.982 araçlı geçiş) Bozcaada hattında günde ortalama 36 sefer Gestaş, bayramın son gününde Geyikli-Bozcaada hattında yapılan 40 sefer ile rekor kırdı.

https://www.bozcaadahaber.net/gestas-bayram-tatilinde-rekor-kirdi-40-sefer/8760/

OZANIN GÜNÜ VE HOMEROS OKUMASI SALHANE'DE GERÇEKLEŞTİ

Bozcaada’nın gelenek haline gelen kültürel etkinliklerinden, "Ozan’ın Günü ve Homeros Okuması"nın 19'uncusu Salhane’de yapıldı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8764

 

RAMAZAN ÖKSÜZ DAVASININ İK DURUŞMASINDA İŞLETMECİ TUTUKLANDI

Ramazan Öksüz'ün (31) eğlenmek için gittiği mekanda dövülerek öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu 8 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Sanıkların, kendilerini korumak için tekme ve tokat attıklarını ileri sürdükleri duruşmada, tutuksuz sanıklardan eğlence mekanının sahibi Burak Olgu Babat tutuklandı. Ömer Gönül ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8766

 

KAYMAKAM GÜLTEKİN ALKIŞLARLA ADAYA VEDA ETTİ

Yaklaşık 2 yıldır görev yaptığı Bozcaada’da, demokratik ortam yaratarak aldığı kararlar, ülkemizin aksine birleştirici tavrı, sık sık halk ile buluşarak sorunları çözmesi gibi örnek davranışları, uygulamaları ile ada halkının gönlünde taht kuran Kaymakam İbrahim Gültekin, yine AKP içinde bazı isimlerin çeşitli sebeplerle adadan gönderildi. Gümüşhane’nin Köse ilçesine adeta ceza niteliğinde tayin olan Kaymakam Gültekin için adalılar imza kampanyası başlatıp, Twitter’de gündem olsa da maalesef tayin durdurulamadı. Kaymakam Gültekin adalıların alkışları ve göz yaşları ile adadan ayrıldı.

AYDENER SAĞLAM CHP’DEN İSTİFA ETTİ DEVA’YI KURDU

CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı'nın en eskİ üyelerinden olan ve geçmişte partisinin yönetiminde sık yer bulan Aydener Sağlam, Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi'nin Bozcaada İlçe Başkanlığı'nı kurdu.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8775


İKİ KORONAVİRÜS VAKASI DAHA GÖRÜLDÜ

Bozcaada'da iki koronavirüs vakası daha görüldüğü iddia edildi. İddialara göre 3 kişilik ailede anne ve babanın testinin sonucu pozitif çıktı. Toplamda 5 kişi karantina altına alındı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8776

 

GÜN BATIMINI İZLERKEN UÇURUMDAN DÜŞEN GENÇ MÜHENDİS ÖLDÜ

Son yıllarda izdiham yaşanan Polente’deki gün batımı seyirinde aslında yıllardır beklenen ancak halan daha alınmayan önlem nedeniyle gencecik bir can toprağa verildi. Arkadaşları ile tatil yapan endüstri mühendisi Ümran Önür (28), gün batımını izledikleri Polente mevkiinde, dengesini kaybederek uçurumdan yuvarlanarak, yaşamını yitirdi.

https://www.milliyet.com.tr/gundem/gun-batimini-izlerken-ucurumdan-dusen-genc-muhendis-oldu-6288410?fbclid=IwAR3fFijRQYHD3VdlLt1CCrM0PX4FSlVU61Q9BImZYsfgglNt5pUTHYw3d7s

 

AYAZMA’DA BOĞULMA VAKASI

19 Ağustos tarihinde 19.00 sularında Ayazma'da denizde yüzen 1999 doğumlu Tıp öğrencisi genç bir kadın boğulmuş, bilinci ve kalbi duran genç kadın için umutlar neredeyse tükenmek üzereyken 30 Ağustos’ta Bozcaada Haber’den Serkan İlik’e gelen müjdeli haber ile adalılar büyük sevinç yaşamıştı. Günlerce yoğun bakımda kalan genç kadın 30 Ağustos’ta hiçbir şikayeti olmadan taburcu oldu. Öte yandan Ayazma’da cankurtaranın mesaisi 19.00’dan önce bitiyor. Bir önceki yıl da saat 19.30 sularında 83 yaşındaki Sevim Uruç  Ayazma’da boğularak hayatını kaybetmişti

 

BOZCAADA HABER’DEN İLİK’İN SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİSİ ÇOK KONUŞULDU

Bozcaada Haber’den Serkan İlik’in adada çöp kamyonlarının sokakları yağ yaptığı, araçların, çöp konteynırlarının bakımsız ve pis olmasını, ada sokaklarındaki kirliliği vurgulamak istediği sosyal medya eleştirisi adada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Başkan Yılmaz’ın sosyal medyadan yapılan eleştiriye belediye hesaplarından cevap verdiği açıklama her ne kadar “Her türlü eleştiriye açığız ama..” şeklinde olsa da açıklama Facebook’un yoruma kapama seçeneceği olmaması üzerine yoruma kapalı şekilde belediyenin ınstagram sayfasında yayınlandı.

https://www.bozcaadahaber.net/yazarlar/serkan-ilik/konulari-carpitarak-kimseyi-kandiramazsiniz/189/

 

BOZCAADA’DA TRAFİK KAZALARI ARTMAYA, CAN ALMAYA DEVAM ETTİ

Bozcaada’da alkollü araç kullanma, kask vb denetimlerin olmaması son yıllarda olduğu gibi bu yılda da can almaya devam etti. Bozcaaada’da 5 Ağustos’ta 3 ayrı motosiklet kazası gerçekleşti. Gece 03.30 sularında gerçekleşen kazada yaralanan 17 yasındaki genç günlerce yoğun bakımda hayat mücadelesi verdi ancak .kazadan 24 gün sonra hayatını kaybetti. Kazada motosikleti kullanan adalı 17 yaşındaki genç 3 gün cezaevinde kaldı.

BOZCAADA'YA İLK KEZ KADIN KAYMAKAM ATANDI

Bozcaada’ya ilk kez kadın bir kaymakam atandı. Kaymakam İbrahim Gültekin’in ardından Bozcaada’ya atanan kaymakamın 1991 doğumlu Bahar Kaya olduğu öğrenildi.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8798

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8800

CEMİL ONAY “GÖZ KIRPAN KIZ” RESMİNİ SİLDİ

Bozcaadalı resim öğretmeni ve ressam Cemil Onay adada yıllardır simge olan “Göz Kırpan Kız” isimli çalışmasını “Yorum yok” açıklaması ile duvardan sildi.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8833

Bozcaada'nın artık Jandarma Trafik Timi var!

Son yıllarda özellikle turizm sezonunda Bozcaada’da artan trafik kazaları, alkollü araç kullanma ve hız sorunları ile birlikte gelen can kayıplarının ardından Bozcaada’ya sevindirici bir haber geldi. Artık Bozcaada İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timi var ve denetimlere başlandı.
 

 

38 YILIN ARDINDAN BURHAN ÇEBİ EMEKLİ OLDU

Bozcaada'ya ve halkına 38 yıl boyunca hizmet eden, hem mesaide hem de dışarıda takındığı kibarlığı, samimiyeti ve güler yüzlülüğü ile adanın sembol isimlerinden biri olan Burhan Çebi emekli oldu. Veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8803

AKP'NİN İLK KADIN BAŞKANI SİNEM TABAK OLDU

2017'nin Kasım ayından bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bozcaada İlçe Başkanı olarak görev yapan Burak Aktan önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile önümüzdeki ay yapılacak kongrede aday olmayacağını belirtmişti.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8825

GÜNDEM A101’Dİ

“Bozcaada hariç Türkiye’nin her yerinde” sloganını kullanan A101 Bozcaada’dan yer kiralayınca tartışmalar başladı. A101’in ardından Şok ve Migros’un da “A101 gelirse biz de geliriz” demesinin ardından halkın büyük bir kısmı yerel esnafın çok pahalıya satış yaptığı gerekçesi ile zincir marketlerin adaya girişine sıcak bakmıştı. Ancak ada için de bir milat olacak gelişme için tepkiler de beraberinde gelince meclis Hakan Başkan’ın önderliğinde karar vermek için toplandı.

https://www.bozcaadahaber.net/yazarlar/serkan-ilik/adada-ilk-zincir-market-aciliyor-mu/192/?fbclid=IwAR0aHBrryzwbLjXlvkz6T-K7mqVjSNkHGGic4sZ4K2eVvs9N2kIHq-5-UQQ

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8851

 

Kışın adada yaşayan halka su ücretinde yüzde 50 indirim

https://www.bozcaadahaber.net/kisin-adada-yasayan-halka-su-ucretinde-yuzde-50-indirim/8847/

Bozcaada Avrupa'nın ilk 10 adası arasında gösterildi

Bozcaada, Seyahat Dergisi Condé Nast Travelerın (CNT) düzenlediği ankette, Avrupa'nın en güzel 10 adasından biri seçildi.

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaada-avrupanin-ilk-10-adasi-arasinda-gosterildi/8842/

BIFED ONLİNE GERÇEKLEŞTİ

Bu yıl 7’ncisi çevrimiçi olarak düzenlenen Bozcaada Uluslarası Ekolojik Belgesel Festivali’nde (BIFED) ödüller sahiplerini buldu. 75 ülkeden başvuran 500’ü aşkın belgesel arasından 15'inin finale kaldığı festivalde, Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü yönetmenliğini Katharina Weingartner’ın yaptığı Avusturya- Almanya ortak yapımı “The Fever (Ateş)” filmi aldı.

https://www.bozcaadahaber.net/weingartner-in-ates-belgeseli-bifed-de-buyuk-odulu-kazandi/8869/

 

KÜÇÜK İSKELE YENİDEN YAPILDI

1912 yılında ahşap olarak yapılan, ardından 1960 yılında betonerme hale getirilen Sahil Güvenlik'e ait iskele zamanla aldığı hasarlar nedeniyle komple yıkılarak yeniden yapıldı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8836

 

AYDA BEBEĞE İLK MÜDAHALE BOZCAADA DOKTORUNDAN

İzmir Depremi’nde enkazdan çıkartılan Ayda bebeğe ilk müdahaleyi ada doktoru yaptı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8864

 

KASIM’DA VAKALAR ARTTI!

Bozcaada'da temmuz ve ağustos aylarında görülen 4 vakanın ardından 5 Ekim’den 10 Ekim’e kadar her gün bir vaka görüldü. Kasım ayında toplamda 12 vaka görüldü. Toplam vaka sayısı 16’ya yükseldi.

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaadada-son-5-gunde-5-koronavirus-vakasi/8873/

BOZCAADA’DA ÜÇ DÖNÜMLÜK ALAN YANDI

Bozcaada’da yaklaşık üç dönüm makilik alan yandı. Genç ağaçların kül olmasına ramak kala müdahale edilen ve kısa sürede kontrol altına alınan yangının 10 ve 14 yaşlarında iki çocuğun alanda ateş yakması nedeniyle çıktığı öğrenildi.

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaada-da-uc-donumluk-alan-yandi/8879/

BOZCAADA KISITLAMALARLA YENİDEN KAPANDI

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, Koronavirüs ile (Kovid-19) mücadeleye yönelik yeni tedbirler alındı. 

https://www.bozcaadahaber.net/yeni-koronavirus-tedbirleri-bircok-isletme-kapaniyor/8880/

 

BOZCAADA’NIN KIYILARINI VE DENİZ YAŞAMINI ETKİLEYECEK PLANA İTİRAZ EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca 18 Eylül 2020 tarihinde onaylanan ve 9 Kasım 2020 tarihinden itibaren bir ay süreyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkan 1/50.000 ölçekli “Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı”na Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada Forum itiraz etti.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8906

 

ADA ŞARAPÇILIĞININ İKİ ÖNEMLİ İSMİNİ KAYBETTİK

“Şarapçılıkta dördüncü nesil” sloganıyla Bozcaada şarapçılığının önemli isimlerinden Haşim Yunatçı (70) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yunatçı’nın verfatından birkaç gün sonra da Bozcaada’nın sembol isimlerinden Ahmet Ataol, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. ‘Ataol’ ve ‘Çamlıbağ’ markası ile adanın şarap üretiminde önde gelen isimlerinden olan Ataol ve Yunatçı Bozcaada’da toprağa verildi.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8909

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaada-bir-sembol-ismini-daha-kaybetti/8918/

 

SAVCI, VİDEO GÖRÜNTÜLERİNE RAĞMEN “YARALAMA KASTI” DEDİ

Ramazan Öksüz cinayetinde davanın 3’üncü duruşmasında mütaalasını açıklayan savcı tüm sanıkların “Yaralama kastı ile adam öldürme” suçundan ceza almasını talep etti. Sanıkların birlikte tekme ve yumruklar ile yere devirdikleri Ramazan Öksüz’ün hareketsiz yerde kaldığı anlarda bile kafasına tekmeler ile vurduğu güvenlik kamerasında her ayrıntısına kadar gözüktüğü halde savcının cinayeti yaralama kastı ile değerlendirmesi Bozcaadalılar tarafından şaşkınlık ve üzüntü ile karşılandı.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8921

 

CHP’DE İSTİFALARA NEDEN OLAN RUHSATA MAHKEME ONAY VERMEDİ

Bozcaada Belediye Meclisi tarafından onaylanan ve büyük tartışmalara sebep olan Tuzburnu’ndaki Neco Beach'e alkol ruhsatı kararı idare mahkemesi tarafından iptal edildi.

https://www.bozcaadahaber.net/chp-de-istifalara-neden-olan-ruhsata-mahkeme-onay-vermedi/8920/

 

PANDEMİ ADADAKİ EMLAK FİYATLARINA YARADI

Pandemi döneminde kalabalık şehirlerden kaçanlar için, ana karadan uzak ve güvenli bir liman olarak görülen Bozcaada'da, ev, bağ ve tarla fiyatları yükseldi. Bozcaada'da emlak fiyatlarının artışı ile ilgili haberimiz DHA aracılığı ile tüm ulusal basında ilgi gördü.

https://www.bozcaadahaber.net/template/portal/news-detail.php?Id=8926

 

A101 RUHSATI ALDI, BELEDİYE DE HALK MARKET AÇIYOR

Mahkemeye başvuran zincir market A101 ruhsatı aldı, yakında açılıyor. Öte yandan Bozcaada Belediyesi de Halk Market için adımlarını hızlandırdı.

https://www.bozcaadahaber.net/a101-ruhsati-aldi-belediye-de-halk-market-aciyor/8933/

 




Bu haber 6521 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ