Bugun...


kostasalto

Ramazan Öksüz davası yeniden görülecek
Ramazan Öksüz’ün davasında Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı Bursa Bölge Mahkemesi bozdu. En baştan yeniden görülecek davanın ilk duruşması 23 Haziran’da Bursa’da görülecek. Öte yandan mahkeme, tutuklu sanıklar için tahliye talebini reddederken Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, “Suç Delillerini yok etme, Gizleme veya Değiştirme” suçundan beraat eden T.H’yi de yeniden yargılayacak.

Mobil Reklam

Ramazan Öksüz davası yeniden görülecek
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2019’da Bozcaada’daki Bianca isimli eğlence mekanında çıkan kavgada öldürülen arkadaşımız Ramazan Öksüz’ün davasında Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozdu. Bursa’da en baştan görülecek davanın ilk duruşması 23 Haziran’da gerçekleşecek. Öte yandan sanık avukatlarının tutuklu sanıklar için tahliye talebini Bursa Bölge Mahlemesi’de reddetti. Öte yandan “Suç Delillerini yok etme, Gizleme ve ya değiştirme” suçlaması ile yargılanan ancak Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat eden T.H için de karar bozulurken, mahkeme TH’yi yeniden yargılayacak.

Ramazan Öksüz’ün ailesinin başarılı avukatı Reşat Uğur Soysal yaptığı açıklamada, “Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi kararı bozdu. Burak, Caner ve Andaç Fatih için tutukluluk devam kararı verildi ve halen tutuklular. Tahliye talepleri 1. Ceza Dairesi’nce reddedildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS ile dinlenecek. Duruşma 23.06.2021 saat 13.30’da olacak. Ayrıca ön inceleme raporunda T.H. için de “Suçun kuvvetle muhtemel oluştuğu sonucuna varılmış.” diye belirtildi ve T.H.’nin yeniden yargılanacağı öğrenildi.

 

Haziran 2019’da Bozcaada’da Bianca isimli eğlence mekanında işletmeci, arkadaşları ve çalışanların tekme ve yumrukları ile vahşice öldürülen Ramazan Öksüz’ün davasında Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıklamıştı. Geçen 18 Ocak’ta kararını açıklayan Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi, Öksüz’ün yerde cansız kaldığı anlarda bile tekmeler ile darp ettiği güvenlik kameralarına an be an yansıdığı halde sanıklara “Kasten adam öldürme” yerine “Yaralama kastı ile öldürme” suçlaması ile ceza vermişti.

Tutuklu sanıklar Caner Akil’e ve Fatih Andaç Kaya’ya 9 yıl, Burak Olgu Babat’a ise takdir indirimi uygulayarak 7 buçuk yıl hapis cezası vermişti.  Yargılanan diğer tutuksuz 5 sanık ise 5’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. “Suç delillerini yok etme, gizleme ve ya değiştirme” suçlaması ile yargılanan T.H ise beraat etmişti.

Mahkemenin görüntülere rağmen verdiği karar tepki çekerken tutuklu olan sanıkların aldığı cezaya göre hapiste yattığı süre, son çıkan af yasası vs denetimli serbestlik gibi koşullar ile tahliye edilmesi bekleniyordu. Ancak Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanıkları tahliye etmedi. Bunun üzerine sanık avukatları hem Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’ne, hem İnfaz Hakimliği’ne hem de Bölge Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulunmuş, tahliye talepleri 3 mahkeme tarafından da reddedilmişti.

Ramazan Öksüz’ün davası bir üst mahkemeye taşındı ..

Tehdit edilen gazeteci Serkan İlik’e Bozcaada siyaseti sahip..

Ramazan Öksüz davasının karar duruşmasında adalete güven sar..

Savcı, video görüntülerine rağmen “yaralama kastı” dedi ..

 

 




Bu haber 2334 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ