Bugun...


kostasalto

Adamızın sembol ismi ressam Metin Yağcıoğlu vefat etti
Bozcaada’nın değerli isimlerinden biri olarak tanınan Toto Metin lakaplı ressam Metin Yağcıoğlu 101 yaşında vefat etti. İlerleyen hastalığı nedeniyle son birkaç yıldır Çanakkale’de huzurevinde kalan adamızın yalnız ressamı nam-ı diğer Toto Metin, yarın (salı) ikindi namazına müteakip memleketi Bozcaada’da toprağa verilecek.

Mobil Reklam

Adamızın sembol ismi ressam Metin Yağcıoğlu vefat etti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

1963′ten itibaren Bozcaada’yı boyayan ve resmeden adamızın sembol isimlerinden Metin Yağcıoğlu 101 yaşında vefat etti. Uzun yıllar Bozcaada’da işletmelerin tabelasını yapan ve bir yandan da adanın resimlerini, karpostallarınını resmeden nam-ı diğer Toto Metin yarın öğlene namazına müteakip memleketi Bozcaada’da toprağa verilecek.

İlerleyen yaşı nedeniyle yaklaşık 3-4 yıldır Çanakkale’de bakımevinde kalan nam-ı diğer Toto Metin Çanakkale’de kimsesizler mezarlığına defnedilecekti ancak durumu Bozcaada Haber, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a iletti, daha sonra hem Başkan Yılmaz’ın hem de Bozcaada Kaymakamı Muhammet Mustafa Kara’nın çabaları ile ressam Metin Yağcıoğlu’nun Bozcaada’ya defnedilmesine karar verildi.
 
61 yıl önce Bozcaada ile tanışan, adada balıkçılık ve fotoğrafçılık da yapan, koca bir ömrü yalnız başına yaşayan, aşka ve resime sığınan, yaşlılığını evsiz, parasız geçiren ressam Toto Metin ile ilgili yaptığımız röportajlar:
 

Ada aşığının hikayesi…

://www.bozcaadahaber.net/ada-asiginin-hikayesi--8230/411/ 

TOTO METİN ARTIK RAHAT EDECEK
 
30 sene sonra gelen vefa borcu
 
 



Bu haber 965 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ