featured

Başkan Göztepe görevinin 64. gününde halkın karşısına çıktı





Bozcaada Belediyesi Başkanı Yahya Göztepe, görevinin henüz 64. gününde düzenlediği halk toplantısında adalılar ve işletmeciler ile bir araya geldi. Uzun yıllardır yapılmayan halk toplantısına katılım ise yoğun oldu. Toplantının ardından adalılar ve işletmeciler başta imar olmak üzere çeşitli konularda Başkan Göztepe’ye sorularını iletti. 9 Haziran Pazar günü gerçekleşen toplantı, Bozcaada Belediyesi’nin YouTube hesabından canlı yayınlandı.

Toplantıda imar, çevre temizliği, yeni ruhsatlandırmalar ve gürültü kirliliği gibi birçok konu ele alındı.



İşte toplantıdan öne çıkan başlıklar ve Başkan Göztepe’nin ifadeleri



Hepiniz hoş geldiniz.

Seçim döneminde sizlerin karşısına seçim toplantılarımızla birçok kez çıkmıştım. Sonrasında Allah nasip etti ve belediye başkanınız oldum. Geride bıraktığımız 2 ay içerisinde gerek belediyemizde, gerekse sokaklarda, iş yerlerinizde sizlerle olmaya, sizi dinlemeye gayret ettim. Ama ilk kez bugün yine seçim öncesi söz verdiğim gibi HALK TOPLANTISI’nda bir aradayız. 

Sezon başında ve sezon sonunda mutlaka yapmayı planladığımız bu halk toplantılarını, bazı önemli konular oldukça daha da sıklaştırmayı ve bir arada olmayı, birlikte konuşmayı hedefliyoruz.  Evet, bugün mazbatayı almamın üzerinden 64 gün geçti. 

64 gün kimisi için çok uzun, kimisi için çok kısa sayılabilir. Bu yaklaşık 2 ay diyeceğimiz sürede bir belediyede neler yapılabilirse emin olun onları yapmaya çalıştık. Gayretliyiz, tüm ekip mesaimizin ötesinde çalışıyoruz. 

Şimdi turizm sezonumuz başlıyor ve daha da yoğun bir döneme giriyoruz. 

Fakat bu toplantımızın başında belirtmek isterim ki; esnafımızın da, halkımızın da birbirine saygı gösterdiği, birbirimizin yaşam alanlarına müdahale etmediği, en önemlisi hepimizin kurallara uyduğu, komşuluk ilişkilerimizi zedeleyecek davranışlardan kaçındığımız bir dönem geçirmemiz konusunda herkesin özverili olmasını sizlerden belediye başkanınız olarak rica ediyorum.

* * *

Aday olduğumuzda tüm sorunları biliyorduk, bunun için de çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Elimizde sihirli değnek yok. Sorunlara olabilecek en hızlı şekilde müdahale edip düzeltmeler yapmaya çalışıyoruz. 

Bugün madde madde birkaç noktaya değineceğim. Ardından da imar konusunda hocalarımız sizlere hangi noktada olduğumuzu, nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatacaklar. 

Son bölümde sorusu olanlar varsa bunları da yanıtlamaya çalışacağız.

BİRİNCİ KONU “ASLİ GÖREVLERİMİZ”

İlk olarak asli görevlerimizin üzerine yoğunlaştık. Belediye’nin işleyişinin düzelmesi, vatandaşımızdan gelen sorunlara çözüm bulunması ilk hedefimiz oldu.

•Meclis üyemiz Gülay ELBİR USLU’yu kendi isteğiyle fedakarlık gösterekek Belediye Başkan Yardımcı atadık. Kendisi işleyişin içinde aktif olarak görev alıyor. Belki hiçbir yerde örneği olmayacak şekilde Başkan Yardımcımız MAVİ MASA’NIN telefonlarına bakıyor. Böylelikle hem sorunların çözümü, hem kronik sorunların tespiti için önemli olan bu adım ile şu an sorunları çözen ve tespit eden bir işleyişimiz var.

•Belediye personelimiz ile düzenli ve planlı toplantılar yaptık. Her konuda olduğu gibi personel istekleri, ihtiyaçları da bugüne dek göz ardı edilmiş. Bunları çözüyoruz. Görev tanımları, iş akışları için çalışıyoruz ama zamana ihtiyacımız olan bir konu. Ve gün geçtikçe daha da iyi olacak.

•Sinek ile ilgili mücadelemiz ilk olarak çöp alanının toparlanması ile oldu. Çöp alanı grayder ile toplandı ve ilaçlandı. Gelir gelmez ihaleye çıkıldı. Üzün süren işleyişten sonra cuma günü ihaleyi alan firma ile mücadelemize başladık. Maalesef sinek ile mücadelenin aylar öncesinden başlaması gerekiyordu. Geç kalındı. Şu an sadece uçanları toplamaya çalışıyoruz.

•Belediye’nin işleyişinde önemli bir yere sahip olan Encümen toplantılarını düzenli olarak yapıyoruz. Meclis toplantılarımızı izlemek isteyen herkes belediye binamıza gelebiliyor, youtube kanalımızdan canlı olarak yayınlıyoruz. Toplantılarımız şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıktır. Belediye birimleri ile de haftalık düzenli toplantılar yapıyoruz.

•Meclis üyelerimiz büyük vakitlerini adamız için harcıyor. Uyum içinde komisyonlarımız çalışmaya başladı. Meclis üyelerimizin ve adalıların araç desteği, maddi destek gibi birçok konuda ciddi katkıları oldu. Değeri 3 milyon TL’yi aşan alet-edevat araç desteği geldi adalılardan geldi. Bakın bu çok değerli. Bize olan güvenin, yaptığımız işe inancın göstergesidir. Kendilerine çok teşekkür ederim.

•Sosyal Medyamızı yapılandırdık. Her konuyu sizlerle anında paylaşmaya, detaylı bilgi vermeye çalışıyoruz. Belediyenin uzun süredir bazı bölümleri çalışmayan bir WEB sitesi var. Geçen hafta web sitesiyle ilgili de çalışmalar başladı ve ay sonuna dek her şeyiyle hazır bir web sitemizin olmasını bekliyoruz. Oradan da her türlü bilgiyi düzenli olarak sizlere aktaracağız. 

İKİNCİ KONU “BELEDİYEMİZİN EKONOMİK YAPISI”

Bu konu ile ilgili sizlerle zaten videolu bir bilgi paylaştım. İzlemeyenler belediyemizin Youtube kanalından izleyebilir. Burada tekrar aynı şeyleri belirtmek istemem ama orada bahsetmediğim birkaç konuyu burada biraz daha açıklamak istiyorum:

Belediyenin borçlarından daha zor bir konu gelir tarifemiz oldu. Hem gelir tarifemizin yetersiz oluşu, hem gelirlerin düzenli toplanmaması önemli sorunlara sebep oluyor…

              

•05 Nisan 2024 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında durumu anlatacağım. 14.100.000 TL gider tahakkukumuz var. Aynı tarihler arasında toplam 9.300.000 TL tahsilatımız gerçekleşti. Geçmiş dönemden gelen alacaklılar ile oturulup anlaşılarak toplamda 3.000.000 TL ödeme yapıldı.

•Belediyemizin bütün araçları kötü durumdaydı. Tek tek bakımlarını gerçekleştirdik. Araçların muayenelerini yapabilmemiz için önce sigortalarını sonra da geçmişten gelen muayene ve trafik cezalarını yatırdık. Sanayide maalesef araçlarımıza bakılmıyordu. Gittik tek tek ustalarla görüştük. Bu işlemlerden sonra araçları ilgili kişilere zimmetledik. 

•Bu hafta Kepez Belediyemizden gelen iki kişilik bir ekip ve bizim personelimiz ile birlikte su sayaçları okunmaya başlandı. 2000 civarı sicilden 600 civarının okunması gerçekleşti. Uzun zamandır okunma yapılmadığından çok meblağlı sicillerle karşı karşıyayız. Maalesef 90-100 bin TL borcu olan siciller var. Sayaç okumaları bayramdan sonra devam edecek ve yeni bir su birimi oluşturulacak.

•Gelir ve giderimizi dengelemek amacıyla mecliste oy birliği ile aldığımız karar gereği fiyat güncellemeleri yaptık. Günümüz koşullarında belediyemizi zarara uğratmayacak ve esnafımız da düşünerek yeni düzenlemeler yaptık. Bunları yapmak zorundaydık. Çünkü belediye hizmetlerinin devam etmesi için gerekliydi. 

ÜÇÜNCÜ KONU “MEKANLARIN AÇILIŞ-KAPANIŞ SAATLERİ VE MÜZİK YAYINI”

•Mekanların açılış ve kapanış saatlerini düzenledik. Restoranlar gece 00:00’da müzik yayınlarını kapatıyorlar. Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan müzik izin belgesi alan işletmeler gece saat 01:00’de müziği kapatacaklar. Kapalı mekanda müzik yapma izni olanalar gece saat 02:00 de müziği kesecekler. Gece saat 02:30’da da diğer bütün mekanlar (Çorba, Kokoreç, Köfte) kapanmış olacak.  

•Çevre Şehircilik İl müdürü ile ön görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşme sonucunda önce ses ve gürültü ölçümü yetkisini talep ettik. Talebimiz olumlu karşılandı. Bayramla birlikte belediyemiz ses denetimlerini gerçekleştirecektir.

• Ruhsatlar ve 100 Metre konusuna gelelim: Bize gelen 100 metre taleplerini şeffaf bir şekilde kamera ile çekim yaparak zabıtamız tespit ediyor. Hak edenlere izinleri veriliyor. Bir de sezonluk olarak okulların açılıp kapandığı dönemde okullara 100 metre kuralı aranmıyor. Bunun için geçici verilebiliyor. Fakat ibadethaneleri kapsamıyor. Ben de herkesin bir iki kadeh içki satması istiyorum ama kanunlara uymak zorundayım. 

•Bize gelen alkollü yerler krokisinin genişlemesi için talepler oldu. Meclis komisyonumuz bu konuyu değerlendirdi. Yeni imar planlaması hazırlandıktan sonra uygulanmasına karar verildi. Şimdilik buna izin vermedik.

İMAR KONUSUNA GEÇMEDEN GÜZEL GELİŞMELERDEN DE KISACA BAHSETMEK İSTİYORUM

Salhane:  1 Haziran’dan itibaren yeni bir yönetim dönemine girdik. 5 aylığına İlke Diler’i şirket bünyesinde işletme sorumlusu olarak atadık. Aynı şekilde gündüz plaj, akşam eğlence olarak işletmeye ve Belediyemizin aktiviteleri içinde kullanmaya devam edeceğiz. 

AB fonları: Önümüzdeki dönemde bazen eğitim anlamında, bazen parasal olarak, bazen de yapısal destek alabileceğimiz fonlar için ekibimiz çalışıyor. Umarız olumlu dönüşleri kısa süre içinde paylaşırız.  

• Otoparklar: Ada merkezindeki otoparkların yetersizliğinin farkındayız. Ama güzel gelişmeler var. Jandarmanın ön ve arka taraflarında dört adet büyük otopark alanı yaratıyoruz. Bu merkezdeki park sıkıntımızı büyük ölçüde çözecek. Ayrıca sadece adalıların yararlanacağı otoparkları da planlamaya çalışıyoruz. Bir sorun da motor park alanı eksikliği. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor.

Trafik Uygulaması: Göreve geldikten birkaç gün sonra Ramazan Bayramı’ydı hatırlarsınız. Hızla işlemleri yaptık ve o dönem birkaç günlüğüne de olsa Trafik Uygulaması’nı devreye aldık. O dönem bunun izinlerinin alınmasının bile uzun süreceği dile getiriliyordu. 2 gün içinde hallettik. İletişim kurarsanız, taleplerinizi net belirtirseniz sağ olsun devletimizin kurumları da gerekli desteği sağlar. Cuma günü yeni sezonun Trafik Uygulaması yine başladı. Esnafımızın geçiş kartları dağıtılıyor. Almayanlar belediyemize müracaat ederek temin edebilirler.. 

İleri sistem su arıtma çeşmelerinin hepsinin bakımı yapıldı. Filtreler değişti. Kartlı sistem de entegre edildi. Ayrıca merkez dışına da çeşmeler yapmak istiyoruz. Bunun için Amerikan çeşme yanına yeni bir çeşme yapma planımız var. Onu da kısa bir sürede gerçekleştireceğiz. 

Tuvalet konusu: Kordon’daki tuvalet kısa süre içinde yenileniyor. Ayrıca Kordon’a içinde duşu olan bir tuvalet siparişi verildi, yakında konulacak. Bir de dönüş kuyruğunda misafirlerimizin ihtiyaçlarını gözeterek Jandarma bölgesinde uygun bir yere de yine bir tuvalet kurulacak. Bunlar kısa süre sonra hizmete alınıyor. 

Kargoların yeni yerinden memnun olan vatandaşlarımız da var, memnun olmayan da. Bu işin doğrusu: Kargo firmalarının kapıya kargoları teslim etmeleridir. Bu sezon içerisinde bunun gerçekleşmesi zor. Ama sezon sonunda tüm kargo firmalarıyla bizzat görüşerek bu konudaki ısrarımızı ve talebimizi yineleyeceğiz. 

Turizm Sektörüne Dair Eğitimler: Bu eğitimlere başladık. Bir tanesi sürdürülebilir turizm belgesi ile ilgili eğitim, diğeri şarap sunum ve tadım eğitimi olmak üzere iki eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitimlerin devamı da gelecek. 

Atatürk Kupası: Sevgili Hüseyin hocamızla çok güzel bir turnuva gerçekleştirdik. Birçok dalda her yaştan adalının katıldığı bir turnuvaydı. Futbol, voleybol, satranç, masa tenisi, ayak tenisi, koşu… Ben de Voleybol takımındaydım ama bizim takım iki maçı da kaybetti, seneye daha iyi olacağız. Şaka bir yana bu turnuvalar adada eskiden daha sık yapılırdı. Bu turnuvayı düzenli hale getireceğiz.

Çocuk Atölyeleri: Çocuklarımızın sanata ve resme ilgisini çekmek, onları motive ve teşvik etmek üzere belediyemizde istihdam ettirdiğimiz Gamze arkadaşımızın organizasyonuyla bir resim yarışması düzenledik. Hediyelerini de Salı günü takdim edeceğiz. Ayrıca 23 Nisan’da yine çocuklar için meydanda çok güzel bir atölye gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde onları gezilere götüreceğiz, tiyatro ve sanatın diğer dallarıyla tanıştıracağız, sporla bütünleştirecek daha kalıcı projeler için çalışacağız. Büyükçekmece Yelken Kulübü 24-28 Haziran tarihlerinde adamızda çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Gelen ekip ada gençlerine ve çocuklarımıza da eğitimler verebilecek. Eğer çocuklarımız isterse Bozcaada Yelken Kulübü’nü de kuracağız. 

Su Hatlarının yenilenme Projesi geçici teslimatı yapıldı: Bu proje bizden önce Hakan abi zamanında başladı. Tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hatların yenilenmesi ile Bozcaada’nın en az 25 yıl su sorunu çözüldü diyebiliriz. 1 yıl sonra kesin kabule kadar eksiklikler varsa onlar da halledilecek. 

Dediğim gibi 64 güne ne sığıyorsa yapmaya çalıştık. Göreve geldiğimizin ertesinde Atamızı ziyaret ettik. Belediyemize tebrik için gelen onlarca vatandaşımızı, kurumu ağırladık. Esnaf ziyaretleri ve toplantıları yaptık. Ramazan Bayramı’nda ve Paskalya’da komşularımızla bir aradaydık. 23 Nisan’da, 19 Mayıs törenlerinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, Anneler Günü’nde halkımızla birlikteydik. 

Bundan sonra da aynı hevesle çalışmaya ve en önemlisi size yaptıklarımızı anlatmaya devam edeceğiz. 

VE BENİM İÇİN EN KRİTİK KONU OLAN “İMAR” 

Göreve geldikten sonra 2 yıl içinde çözmek istediğimiz bir konu İMAR. Umuyorum, adalılarla birlikte, uzmanlarımız, hocalarımızın yönlendirmeleriyle bir İmar Planı’nı iki yıla kalmadan hazırlarız. 

Bilindiği gibi 2008 yılından beri yapılamayan imar planımız, maalesef 16 yıldır çözülememiş. Daha önce anlaşılan firma ile sözleşmemizi fesih etmiş durumdayız. Artık kendi imarımızı biz yapacağız. 

Hocalarımızla belli bir yere gelen imar durumuna baktığımızda ada merkezimizin 6 katı kadar bir alan konut alanı olarak ve 6 katı da turizm alanı olarak açılmak istenmiş. Altyapı kapasitelerini göz önüne alırsak hiçbir şekilde uygulanamayacak ve gerçekleşemeyecek bir plandan söz ediyoruz. Amacımız adamızı bu günlere getiren dedelerimizin mirasını çocuklarımıza bırakmak için yarından itibaren başlıyoruz. Doğru adaletli adanın geleceğini koruyan bir plan yapacağız. Adanın kültür ve değerlerini yaşatacağız.  

Hocalarımız Murat Yıldız ve Selçuk Erdoğmuş kendilerini tanıtacaklar.

 

Başkan Göztepe görevinin 64. gününde halkın karşısına çıktı




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam