featured

Bozcaada Belediyesi’nden Kiralara Zam: Yeni Fiyat Tarifesi Belirlendi





Bozcaada Belediyesi, yeni zamlarla birlikte belediyeye ait 67 iş yerinin kira bedellerini yeniden belirledi.
Bozcaada Belediyesi, yeni fiyat tarifeleri ve zamların ardından bu kez belediyeye ait 67 iş yerinin kira bedellerini artırdı. Bozcaada Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Uslu, kiracılarla yapılan görüşmeler sonucunda yeni kira tarifelerinin belirlendiğini açıkladı. Uslu, “Tüm kiracılarımızla tek tek görüştük ve hepsi de sağ olsun bizleri anlayışla karşılayarak imzalarını attılar. Zaten yeni yapılan güncellemeler ile de iş yerleri kiralarımız ada gerçeklerinin altında tuttuk. Bu yüzden de esnafımız anlayışla karşıladı,” dedi.

Kira artışları ve yeni fiyat güncellemesine göre, iş yerlerinin kira bedelleri ortalama olarak önemli ölçüde arttı.



Örnek olarak:
• 1000 TL olan iş yeri kiraları yaklaşık 7 bin TL’ye çıktı.
• 6 bin TL olan iş yeri kiraları 20-25 bin TL arasına yükseldi.
• 15 bin TL olan iş yeri kiraları ise 45-55 bin TL arasında belirlendi.

Bu zamlarla birlikte belediye, sezon sonunda kasasına önemli miktarda gelir elde etmeyi planlıyor. Geçen yıl 67 iş yerinden ortalama yıllık 8 milyon TL gelir elde eden belediyenin, bu düzenlemelerle yıllık 25 milyon TL’nin üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyor.



Esnafın Tepkisi ve Belediyenin Açıklaması

Bozcaada Haber’in kira artışlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Uslu, “Tüm kiracılarımızla tek tek görüştük ve hepsi de sağ olsun bizleri anlayışla karşılayarak imzalarını attılar. Zaten yeni yapılan güncellemeler ile de iş yerleri kiralarımız ada gerçeklerinin altında tuttuk. Bu yüzden de esnafımız anlayışla karşıladı. Ki siz de biliyorsunuz eski rakamların birçoğu piyasanın çok çok altındaydı. Biz yine de e ada piyasasının çok altında tutmaya çalıştık. Normalde ada şartlarını çok iyi biliyorsunuz. Sağ olsun işletmecilerimiz de itiraz etmedi, aksine bizlere yardımcı oldular. Henüz daha görüşemediğimiz az bir işletmecimiz kaldı. Ama görüştüğümüz tüm işletmeciler imzalarını attılar. Bir de tabii, bazılarının rakamları oldukça düşük ama aynı şartlarda başka işletmemizin kirası daha yüksekti. Böylelikle ortaya çıkan adaletsizliği de gidermeye çalışıyoruz. Emin olsunlar belediyenin iş yerlerinden elde edeceği gelir halkımıza hizmet olarak dönecek,” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe de “Esnafımıza anlayışı için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Geçmiş Borçlar ve Düşük Kiralar

İddialara göre, belediyeye ait bazı iş yerlerinin kiralarının piyasanın çok altında olduğu ve bazı kiracıların yıllardır düşük kiralara rağmen borçlarını ödemediği biliniyordu.

 

Bozcaada Belediyesi’nden Kiralara Zam: Yeni Fiyat Tarifesi Belirlendi




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam