featured

Belediye Meclis Toplantısı’nda önemli kararlar çıktı





Belediye Başkanı Yahya Göztepe çok merak edilen imar konusuyla ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü ve 9 Haziran’da başta imar olmak üzere birçok konunun konuşulacağı bir halk toplantısı yapılacağı belirtti. Ayrıca yeni imar planı çıkana dek Bozcaada’da inşaatların durdurulması da oy birliğiyle kabul edildi. 

Bozcaada Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyesi Kosta Salto haricinde tüm üyelerin tam katılım gösterdiği toplantı 30 dakika sürdü ve Bozcaada Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. 



ADANIN HUZURU İÇİN MÜZİK YAYINI KARARININ ARKASINDAYIZ

Toplantının açılış konuşmasında Yahya Göztepe üç önemli başlığa değindi. Göztepe, Koruma İmar Planları için çalışılan Simetri firması ile sözleşmenin fesih edildiğini açıkladı. İkinci olarak mekânlardaki müzik konusuyla ilgili alınan Encümen Kararları ve ilgili kanunlar doğrultusunda canlı müzik yayınının 00.00’da sona ereceğini, Bozcaada’nın huzuru için bu kararın arkasında durulacağını belirtti. 



Son olarak da Çanakkale Valiliği’nden 3 Haziran 2024 tarihinde gelen yazıyı meclis üyeleriyle paylaştı. Göztepe, Vali İlhami Aktaş imzalı metni meclis üyeleriyle paylaştı: “Turizm sezonuyla birlikte Hareketli Yapılar ile ilgili olarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında plakalı ve ruhsatlı olarak çekme karavan niteliği taşıyan taşıtların (tinyhoseların) sayısında son dönemde ilimizde bir artış olduğu, araç statüsü adı altında gelişigüzel konuşlandırılarak ikâmet ve ticari amaçlarla da kullanmaları nedeniyle de vatandaşlarımızın yoğun şikâyetlere sebep olduğu anlaşılmaktadır. İvedilikle tespitlerin yapılması ve izinsiz olanlarla ilgili yasal işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim.”  

PAZAR GÜNÜ İLK HALK TOPLANTISI YAPILACAK

Başkan Göztepe, 9 Haziran Pazar günü saat 14.00’de Halk Eğitim Merkezi’nde imar ve çeşitli konularla ilgili halk toplantısının yapılacağını ve herkesin bu toplantıya davetli olduğunu açıkladı. 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda İçkili Yerler Krokisi’ne dair rapor okundu. 2011 ile 2022 tarihli meclis kararlarındaki mevcut durumun korunduğu belirtildi. Bu kroki içerisinde olup da okula 100 metre uzaklıkta olan yerlere okulların kapalı olduğu 3 aylık süre içerisinde ruhsat verilebileceği belirtildi. Ayrıca adres bağlı değil, bölgesel bazı bir içkili yerler krokinin yeni imar planıyla birlikte hazırlanacağı belirtildi. 

İMAR PLANI ÇIKANA DEK İNŞAATLAR DURUYOR

Meclisin en önemli kararlarından biri de inşaat faaliyetleriyle ilgiliydi. Yeni imar planı çıkana dek ada içi ve ada dışında onarım, tadilat ve tescilli binalar hariç her türlü inşaat faaliyeti sona erdirilmesine karar verildi. 

İmar Planı’nın hızlı ve daha yetkili yapılabilmesi için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi de yine mecliste görüşüldü ve karara bağlandı.

Belediye İmar birimindeki personel yetersizliğinden ötürü özellikle imarla ilgili komisyon toplantılarında uzman görüşünün alınması gerektiği açıklandı. Bununla ilgili kanun maddeleri meclis üyeleri ile paylaşıldı. Alınacak kararlarda uzman görüşlerinin alınacağı belirtildi.

30 dakika süren meclis toplantısına ek gündem maddesi sunulmadı ve tüm kararlar toplantıya katılan tüm üyelerin oylarıyla, oybirliğiyle alındı.  

Belediye Meclis Toplantısı’nda önemli kararlar çıktı




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam