featured

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ile Özel Röportaj: İlk 57 Günde Yapılanlar ve Gelecek Planları





Bozcaada Haber, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde büyük farkla CHP’yi tekrardan iktidara taşıyan Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ile ilk röportajını gerçekleştirdi.

Bozcaada Haber’den Serkan İlik’in gerçekleştirdiği röportajda Başkan Göztepe’ye ilk 50 günde yapılanları ve kamuoyunda tartışılan konuları sorduk. 1 Haziran Cumartesi günü, yani görevinin ilk 57. gününde gerçekleştirilen röportajda Başkan Göztepe ile ilk izlenimlerini, imar çalışmalarını, temizlik ve çöp yönetimini, yeni zamları, açık alanda müziğin gece 24.00’te sona ermesini, yeni Salhane dönemini, tiny house meselesini, iş yeri ve alkol ruhsatlarında belediyenin tavrını konuştuk.



İşte Başkan Göztepe’nin Bozcaada Haber ile ilk röportajı:

İlk 50 Günde Yaşanan Zorluklar

Serkan ilik: Başkanım, nasılsınız, öncelikle ondan başlayım.



Başkan Göztepe: İIyiyim, sağ olun siz nasılsınız?

Serkan İlik: Sağ olun başkanım.  Göreve geleli 45 50 gün oldu. Maddi ve idari açıdan 10 yıllık bir enkaz olduğu biliniyordu. Göreve başladığınızda en çok hangi konular sizi zorladı, gördüğünüz, hissettiğiniz durumdan bahsedebilir misiniz?

Başkan Göztepe: Evet, zaten aşağı yukarı başımıza gelecekleri bililiyorduk ve bilerek bu işe girdik, bunda zatenn çok büyük bir sürpriz yok. ama maddi konularda zaten daha önce de bir açıklama yaptım. Yani şu anda bir sürdürülebilir bir ekonomik durum yok. Aşağı yukarı 3 buçuk 4 milyonluk ,her ay bir bize eksi yazıyor maalesef. Bununla alakalı zatenn hemen ivedi meclis kararları aldık.  Gelir gider tablosunu dengelememiz gerekiyor.    Fiyatlarda 2017’den  beri bir güncelleme olmamış maalesef.  Kiracılarımızla en son  ihaleler filan var. Onlarla alakalı zaten dün bir toplantı yaptık. Yetmişe yakın bir gayrimenkul kiramız var fakat epeydir  bir güncelleme olmamış. Biz bir gelir gider tablosuyla, aşağı yukarı dönebilecek, yani bizi en azından personel ve giderlerimizi döndürebilecek bir plan yaptık ve o planla yürütüyoruz şu anda. Umarım  bir sene içerisinde normale dönebiliriz.

Serkan İlik: Göreve gelmeden önce hepimiz yaşıyor ve biliyorduk ki çöp konusu büyük bir sıkıntıydı.  Belediyedeki bir çok personel, işçiler dahil öğlene  doğru göreve başlıyor, hem idari yönden hem de çöp gibi temel hizmetlerden şikayetçiydik. Fakat ne olduysa, siz daha mazbatayı almadan göreve başladınız ,fakat bir günde çöpler temizlenmeye başladı, bir günde herkes erken ve saatinde mesaiye başladı.  Ama baktığımız zaman çöp arabaları ayn, traktörler aynı, personel aynı, işçi aynı işçi. Ne oldu da bir gecede hemen değişti? Ya da eksik neymiş ki siz onu yaptınız da düzelmeye başladı?

Başkan Göztepe: Aslında beni daha önceden de  tanıyorlardı, neler yapabildiğimi, neler yapamayacağımı, aşağı yukarı tahmin ediyorlardı.  En az onlar kadar çalışacağıma söz verdiğimde bana inandılar. Bence ellerinden geleni yapıyorlar. Yani çocuklar çok iyi çalışıyor şimdilik. Ne değişti? Baş değişti, başka bir şey değil aslında. Yani siz onlara saygı duyacaksınız. Onlardan önce gideceksiniz gerekirse, ama tabii ki onların da haklarını yemeden.  Toplamda 8 saat çalışıyorlar, çok fazla iş yükleri  de yok aslında. Herkesin  çalışma saatleri belli. Çok iyi koşullarda, Türkiye’nin en iyi anlaşmalarını yapmışlar. Bunu söyleyebilirim. Sendikal olarak da hiç gözümüz yok fakat işin gerçeği  hali hazırda ki kasamızla biz biraz zorlu çekiyoruz. Yani bu sistemle de alakalı bir şey.   Bunların hepsi dediğim gibi planları yapıldı, Gelir giderler ayarlanacak, bütün giderleri kıstık. Hiçbir şekilde beyhude paralar harcamıyoruz.

Söylemiştim, ben belediye başkanı olduğum sürece, belediyeye rakı parası ödemeyecek yani, bunun sözünü verebilirim. Beyhude işlerle de uğraşmayız, herkes beyhude işlerle uğraştı demiyorum  o ayrı,  fakat ortada ciddi bir durum var.  Yani belediye olmadan Bozcaada hiçbir şey ve bunun bilincinde olmamız lazım. Biz nasıl kafamızı, elimizi, kolumuzu bu işin altına soktuysak, bütün adalılar da bizimle beraber bu işe girmek zorunda ve hep beraber çıkmak zorundayız.

Temizlik ve Çöp Yönetimi

Serkan İlik: Peki başkanım çöp, temizlik gibi bir de idari konularda şu anda istediğiniz noktaya gelebildiniz mi yoksa henüz erken mi?

Başkan Göztepe: Bizim amacımız çöp alanını rehabilite edip oradaki çöpü karşıya götürmek. Yani Ezine’ye götürmek. Troas Katı ATIK Birliği var, onların temsilcileri ile görüştük. Dorse gerekiyor,  skıştırmalı  rampa yerleri falan, onların hepsini kararlaştırdık.   Bir hafta  sonra artık ne yapacağımıza karar vereceğiz. Bir de bir projeyle alakalı bir olasılık var. Bir izmir Belediyesi ile yapılmış bir proje var. Bu katı atıkların ayrıştırılması ile alakalı o projeyi biz Bozcaada’ya çekebiliriz. Izmir yeşil şehir olarak görüldüğünden öyle bir proje alma hakkı kazanmış. Biz de Bozcaada olarak , çevresel olarak ada olma olasılığımızdan dolayı o projeyi kazanabiliriz. O zaman bu projeye istinaden bu dolseleri, gerekli tesisi yapıp ivedi şekilde , burada artık yani 2 tane dorse bekleyecek şekilde, günlük bir dorse de olacak şekilde, bir sistem yapıp, ki yaz boyunca zaten 50 tonluk ortalama bir çöpümüz var, o  çöpede o bir tane de olsa yetiyor. Yaz sonrasında da zaten herhalde haftada bir dorse de olacak. Bundan sonra da artık oraya çöp dökülmeyecek. O çöplerin hali hazırda ki durumunda, altındaki gazı da bertaraf edip,  umarım 5 senenin sonunda orada bir bir koruluk göreceğiz. Yani inşallah orada inşallah hep beraber piknik yapacağız.

SİNEK SORUNU

Serkan İlik: Son günlerde sinek mevzusu konuşuluyor. Bununla ilgili bir bir çalışmanız var mı? Yani bu durumu nasıl değerlendiririz?  Göreve geleli de çok yeni oldu fakat kısa sürede yapılabilecek bir şey var mı bu konuda?

Başkan Göztepe: Sinek sorunu Ile alakalı kıştan yapmamız gerekiyordu, onu kaçırdık. Şu anda uçanı yakalamak zorundayız. Zaten  biz geldiğimizde ilaçlama süresi bitmişti. Hali hazırdaki ilaçlama şirketi Bozcaada belediyesinin icraya vermişti yani. Bu konudaki sıkıntıyıi çözüp hemen 10 15 gün içerisinde zaten ihaleye çıktık. İhale de 40 gün filan sürüyor.  Bir hafta sonra da itiraz süresi bitiyor, sonra biz legal olarak ilaçlamaya başlayabiliyoruz. Aslında şu anda yaptığımız iş, idare etmek.

İMAR KONUSU

Serkan İlik: İmarla ilgili bir çalışmanız var mı? En çok merak edilen konulardan bir tanesi.

Yahya Göztepe: İmar konusunda hemen başladık çalışmaya . Biliyorsunuz biz  2 sene içerisinde imar planı çıkartacağız diye bir söz verdik. Hatta Yahya Göztepe verdiği sözü tutar dedik. Bu sözlerin altından kalkmak lazım. O yüzden hemen başladık. İlk baş  2-3 hafta içerisinde hali hazırda ki şimdiye kadar çalışılmış şirketle  fes kararı aldık ve fes kararını noterden ilettik. O şirketle  artık  bir işimiz yok. Seçim boyunca da bize zaten danışmanlık yapan hocalarımız var, hocalarımız ile bir konsensus kurduk.  Görevlendirme de yapacağız kendi içerimizde.  Biz belediye olarak yapacağız ki bence olması gereken de o. Hiçbir şirkete vermeden, iyi hocalarımızla ve görevlendirmeler ile bu işi yapabiliriz. Ve hali hazırda adamızdaki hocalarımız ile görüşüyoruz, Türkiye’nin en iyi yüksek mimarları ile hocaları ile de görüştük.  Biz bir sene içerisinde inşallah bu işi bitireceğiz.

ZAMLAR VE MÜZİK SAATİ

Serkan İlik:  Göreve geldiğinizde yapılan zamlar çok konuşuldu. Yani aslında çok konuşuldu diyeceğim fakat yıllardır yapılmayan zamlar, güncellemeler de olmadığı için de  hak veren de çok oldu, eleştiren de. Fakat açık alanda müziğin gece 24’te bitmesi ki bu aslında sizin değil bakanlığın tüm Türkiye’de ki kararı, işte gece 12’de müzik bitiyor, Salhane 2’ye kadar müzik yapabilir, zamlar, yeni fiyat tarifeleri falan derken “10 yıllık CHP’li belediyenin faturasını halka, esnafa yükleyen, zam yapan yasak getiren”” bir belediye suçlaması yapanlar da olmaya başladı. Ben bu konularda belediyenin de kendini yeteri kadar anlatıp anlatamadığından emin değilim.

Başkan Göztepe: Fiyatlar güncellenmediği için zam yapıldı ve bazı birimlerden hiç alınmamış. Yani olacak işler değil yani.

Serkan İlik: Ben de baktım, bazı rakamlar Gerçekten çok komik idi.

Başkan Göztepe: Çok komik rakamlar var, ve bir de belediyenin alması gerekli,  yükümlü olduğu şeyler de var. Bunlar alınmamış yani bu atıfla alakalı birçok işi var. Yolların yapımıyla alakalı işte,  tatlı suyun yapımıyla alakalı. Bunların hiçbirisi alınmamış. Bunlar belediye bunlara para harcıyor ve bunları almak zorunda. Yani bunu yani alayım mı almayayım mı diye bir şey  yok,  almazsa suçtur. Yani bunu neden almadın diye hesabını sorarlar. Biz bunları belirledik ve fiiyatları güncelledik . Hiçbir yerde de öyle yüksek fiyatlarımız da yok. Etraftaki belediyelere baksınlar, ne alıyorlar, ne veriyorlar. Bizim öyle afaki fiyatımız yok. 2010  beri güncelleştirme olmadığı için  tabi ki yüzde olarak fazla bir rakam oluyor. Esasında biz şu anda bunlar yerinde dururken bütün maaşlar,  elektrik olsun, bütün giderler olsun, araç edevat, mazot- benzin , hepsi yükselmiş ama bizim gelirler yükselmemiş . Yani biz de onları yükseltmek zorundayız.

Serkan İlik: Size bizzat gelip yani benim kiram çok yükselmiş. Niye bu kadar zam yaptınız şeklinde gibi sitem eden  oldu mu hiç?

Başkan Göztepe: (2 gün önce kiracılar ile toplantı yapıldı) Kiralara daha girmedik, gireceğiz o zaman göreceğiz.  (Kiracılarla görüşmeler yapıldı.) Bir bence kimse bir şey demez. Çünkü ben de esnaf olduğum için aşağı yukarı ne kadar gelir kazanıldığımı aşağı yukarı biliyorum yani.

SALHANE DÖNEMİ

Serkan İlik: Salhane konusu çok konuşuldu başkanım. Neden Salhane’de gece 02.00’ye kadar müzik varda diğer mekanlarda 12.00’de bitiyor? Belediye Salhane’den para kazanmak için böyle bir uygulama yaptı diyenler bile oluyor.

Başkan Göztepe: Bunlar kanuni durumlar. Bizinle ilgili bir durum değil ki, biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilçesinde yaşıyoruz. Bir de bu işin asayiş kısmı var, orada uyuyamayan, şikayet eden halk var. Sadece bir yerden bakmamak gerekiyor.  Yani o hani bütün saatlerin hepsi kavrul şeyler bizim ile alakalı. Yani burası da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilçesi Hiç kimsenin hakkını da birbirine yedirmemek gerekiyor. O sokakta da tabii ki emek var. Oradan da  para kazanıyorlar, istihdam sağlanıyor. Kimse kimsenin hakkını ı yemeden ortayı bulmamız gerekiyor.  O yüzden bu kurallar  koyulmuş zaten. Devletin belirlediği kurallara biz uygulayacağız, kararlılıkla uygulayacağız, bundan emin olabilirsiniz. Şimdi yani bu 45-50 gündür söyledik, bir çok toplantı yaptık ve derdimizi anlatmaya çalıştık.  Ama artık kanuni işler başladı.

Serkan İlik: Bunlarla da ilgili sanırım her sektörle birer bir öncesinde bir toplantı yaptınız. Meyhaneciler ile, kafe ve bar işletmecileri ile vs..

Başkan Göztepe: Rum mahallesinde  artık müziği tek kanal haline hale getirebiliyoruz, ona başladık.  Bayramdan sonra rahat rahat sezona giriyoruz. Her şeyi birdenbire yapamıyoruz. Maalesef artık işte görevlendirmeler yaptım meclis içerisinde. Dediğim gibi sabah altıda 6 buçukta başlıyoruz. Sabah akşam sekize kadar filan sürekli bir iş durumu var. Bir de bir çok gelen giden oluyor. Hani tebrikler oluyor, ziyaretler oluyor, bazen konsantre olmak zorlaşabiliyor. En önemli şeylerden bir tanesi de dediğim gibi , biz huzur getireceğimize söz verdik. Yani eski kültürü geri getireceğimize söz verdik. En büyük zaten sözümüz buydu. Yani bu sözümüzü tutmak için uğraşacağız. Hiç kimse ile bir şahsi bir durumumuz olmayacak, bundan emin olabilirsiniz. Hiç kimsenin hakkını yiyemeyeceğiz. Hakkı olanın hakkını vereceğiz ama kimsenin de hakkını yedirmeyeceğiz. Oradaki yaşayan halkın, Bozcaada’nın halkı için geldik biz buraya.

Serkan İlik: Başkanım neden Salhane’de gece 02.00’ye kadar olduğunu soruyorlar?

Başkan Göztepe: Kapalı alanı olduğu için, kapalı yerlerde devlet de bu hakkı tanıyor. Eğer yer kapalıysa dışarıya da ses çıkmıyorsa gece 2’ye kadar devlet izin vermiş.   Yani bizim kendimize özel bir şey yok.

Serkan İlik: Önümüzdeki yıllarda bu eğlence mekanlarının yerleri ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?

Başkan Göztepe: İmarla beraber bun durumun düzelebileceğini inanıyorum. Yani insanların isteğine göre de adayı yönetecek halimiz  de yok. Biz bizim düşüncemiz, adanın sessiz, huzurlu ve güvenli olması.

Serkan İlik: Eski sakin, huzurlu ada mı?

Başkan Göztepe: Derdimiz o ama,  tabii ki eğlence de isteniyorsa, bunlar da lazım ise , adanın belli yerlerine bunlar kurulabilir, bunun izinleri verilebilir. Bu da imarla alakalı bir durum. Bunun altyapısıyla beraber, hocalarımız ile de beraber konuşuruz.  Oraya özel bir alan yaratılabilir. Kimsenin rahatsızlığı olmadığı, asayişin rahatlıkla sağlandığı,i yerler kurulur. Orada isteyen gider, orada eğlenir yani.

TİNY HOUSE MESELESİ

Serkan İlik: Tiny House meselesi  son zamanlarda yine çok konuşuldu. 50 günde bu konuyu sağlıklı bir şekilde çözmenizi bekleyemeyiz.  Peki belediyenin en son aldığı bu konudaki karar bir adım olsa da çözüm noktasında işe yarayacak mı? Bir de aklınızda var mı bilmiyorum ama kaç tini House için işlem yapıldı?

Başkan Göztepe: Fen imar işlerinin dediğine göre 700 800 tane mühürlenmiş yapı var.

Serkan İlik: Sadece Tiny House değil tüm mühürlenen yapıların toplamı değil mi?

Başkan Göztepe: Aralarında  kaç tane tiny house var bilmiyorum. Ama gelenler için kanuni ne yapabiliriz diye baktık.   Kanuniden aldığımız kadarıyla bu tiny houseler bir araçla beraber adada dolaşabilir. Buna da kimse engel olamaz. Yani istediği gibi dolaşabilir. Buraya da gelebilir, onu engelleyemiyoruz.  Ama burası sit alanı olduğu, konuşlandığı an an suç işliyor. Biz koyduğu an bunu mühürleyebilecek duruma geliyor , sit alanı olduğu için. Tabii ki elektrik olsun,  su olsun ki tdiyorlar ki biz burada tarım yapıyoruz. O yüzden ilk önce bunları zaten ayarlıyorlar. Onlar burada tarım yapıyoruz diye elektrik alıyorlar. Sonra orada bir sondaj açıp işte suyu çıkartıyorlar. Yalandan işler, ondan sonra da işte bu mobil evleri  getiriyorlar. Tezgah böyle başlıyor aslında. Şimdi İlçe Tarım ile  tarımla  bunlar tespit edilebilir. Eğer orada tarımsal bir şey yoksa zaten o elektriğini suyun bertaraf edilmesi gerekiyor. Biz bununla alakalı bir liste hazırladık ve tek tek kontrol edilecek. Eğer öyle bir şey varsa,  elektriği suyu da kesilecek. Eğer yardım eden kepçe olsun, vinç olsun, ne kadar unsuru varsa da onlar da suç işliyor. Kanuna göre onlarla ilgili de ne gerekiyorsa yapılacak.

İŞ YERİ VE ALKOL RUHSATLARI

Serkan İlik: Son günlerde ne kadar  iş yeri ne kadar alkol ruhsatı verildiği ile ilgili bir takım iddialar oldu. Kimisi de her gün sürekli yeni ruhsatlar ve alkol ruhsatları verildiği söyleniyor.

Başkan Göztepe: Biz bakıyoruz, bize gelen talebi biz belediye olarak karşılamak zorundayız. Şimdi insanlar eğer haklarını istiyorlarsa verdik, vermek  zorundayız.. Eğer her şey uygunsa ruhsatını veriyoruz, yani burada ruhsatını vermemek diye zaten bir şansımız yok.  Kimseye özel bir uygulama yapmıyoruz.  Herkese de tabii ruhsat vermiyoruz. Bakıyoruz, uygun mu yasal şartları vs. Yani böyle mi gelmiyor kimseye? Bakayım, kimseye özellikle bir şey yapmıyoruz, yapmayız da adam bize başvurur. Ruhsat için deriz ki veremeyiz vardır. Verememin sebebi biz vardı. Yani herkese de ruhsat vermiyoruz.

Serkan İlik: Seçim öncesinde ruhsat için söz verdiğiniz yerler olduğunu iddia edenler oluyor.

Başkan Göztepe: Biz kimseye söz vermedik. Halkımızdan başka kimseye de sözümüz yok. Dediğim gibi yasal şartlarını taşıyorsa, her şeyi uygunsa vermek durumundayız.

Serkan İlik: Encümen kararlarını yayınlayacak mısınız belediyenin sitesinde?

Başkan Göztepe: Yayınlayacağız. Fakat henüz biz daha internet sitesini aktifleştiremedik.  Maalesef her şeyde olduğu gibi sitemizde çalışmıyor, eski şifreler, alt yapısı vs hiçbir şey yok.  Şimdi yeniden bir belediye sitesi yapmaya başladık, yeni özellikleri de barındıracak. Orada hem meclis kararları, hem encümen kararları hepsi de olacak.  Zaten meclis toplantılarını canlı yayınlıyoruz. Bu konularda eleştiriler vs  bizleri (TİP’in açıklamasından bahsediyor) geliştirir. Kızmamak lazım, hakaret olmadığı müddetçe, saygı çerçevesinde eleştiri gelmesi bize katkı sağlar, kendimizi geliştiririz. Saygı duyuyorum.

 

Serkan İlik:  Başkanım size gelir gelmez Putin lakabı taktılar. Bu lakap da çok benimsendi, bazılarının da i hoşuna gitti. Peki siz bu lakap için ne diyorsunuz?

Başkan Göztepe: Yani onu yapacak bir şey yok. Lakaplarımızı kendimiz belirleyecek halimiz yok.  Vardır bir bildikleri, öyle demişlerdi.

YENİ SEZON BEKLENTİSİ

Serkan İlik: Peki başkanım nasıl bir sezon bekliyorsunuz?

Başkan Göztepe: Vallahi ben böyle bir sezon hatırlamıyorum.  Çok acayip masraf ve fiyatlar var.  Geçen seneye göre de daha acayip bir durum var.  İmalattaki masraflar falan müşteriye nasıl yansır kestiremiyoruz.  Zaten işçi sorunu var, işçiyi konaklatacak yer sorunu var. Bayram iyi geçti. İşletmelere can suyu oldu bayram. Allahta ilk trafik uygulamasını hemen hayata geçirmişiz.  Bize 2 haftada anca trafik uygulamasını hazırlayabiliriz dediler, biz 2 günde hayata geçirdik, bu da kaosun yaşanmasının önüne geçildi. O da biraz işte inanmak, lidere inanmakla ilgili bir durum. İnşallah, sağlıklı ve kazançlı bir sezon geçiririz. Tabii para kazanamayınca başka sorunlar da başlıyor.  Herkesin işi iyi olsun ki biz de onun için uğraşacağız.

Serkan İlik: Başkanım çok teşekkür ederim, ilk röportajımızı gerçekleştirdik. Sizin son olarak eklenmek istediğiniz bir şey varsa onları da ekleyip kapatabilir ya bize.

Başkan Göztepe: Bize güvenin,  yani biz kötü niyetli insanlar değiliz zaten. Biz bu işe iyi ve saf olarak girdik. Yani herkes şaşırıyor. Yani bizim amacımız Bozcaada’nın ve adalıların iyiliği, başka da bir işimiz yok.  Yok ona ruhsat vermiş, buna vermemiş, bunlarla da işimiz yok, zaman kaybetmek istemiyoruz.  Bu ses, gürültü konusu olsun, bbunların hepsini kuralları var. Biz kuralları uygulayacağız. Yani bunun artık Hasan’ı, Hüseyin’i yok, herkes o kurallara uyuyacak. Kurallara uyulduğu zaman zaten zaten belirli bir düzen gelecek memlekete, bundan emin olabilirsiniz. Biz bu şeyleri düşünmekten inşallah yapmamız gereken şeyleri unutmayız. Yani benim en büyük korkum o. Çünkü zaman çok çabuk geçiyor. 5 sene dediğimiz hemen birdenbire geçecek. Ben bunun farkındayım. Yani 45 günün nasıl geçtiğini kimse anlamadı. Yani önemli olan bizim söz verdiğimiz şeyleri yerine getirmemiz . Bazı şeyler söz verdik memleketimiz için. Esnaf için gereken şeyler var. Buradaki hamam hamamın orasının düzenlenmesi var. Burada bir çok düzenlenmesi gereken şeyler var. Bunların altyapılarını hazırlamaya başlamamız gerekiyor. Onların bazıları için işte çöp olsun, diğer konular olsun başladık zaten. Yani artık 5 sene sonra bizim böyle sesmiş, tabela imiş, ruhsatlarmış, tozmuş, sinekmiş, çöpmüş, bunları geçmemiz gerekiyor. Yani bizim asli görevlerimizi değil, başka şeyler konuşmamız lazım. İmar çok önemli, onu da çözmüş olmamız lazım. Suyumuz, alt yapımız vs elektrik bunların hepsinin taşıma kapasitesi bellidir.  Bu kapasiteyi aşmayacak şekilde belirli bir plan dahilinde işimize odaklanmamız gerekiyor. Yani şu anda kimsenin oturacak evi bile yok. Lojmanlar da aynı keza öyle, otoparklarımız yok, parklarımız yok, kışın oturacağımız sosyal bir durumumuz yok, bunların hepsinin planlanması yapılır, 1-2 seneye düzelir. Bozcaada’ya ihanet etmeden, dedelerimizden nasıl miras bırakıldıysa biz de torunlarımıza bu güzel adayı en sağlıklı şekilde miras bırakmamız gerekiyor.

Serkan İlik: Geçen seneden beri çok çalışma içindesin. Seçimlerinde çok yoğun çalıştınız. Hiçbir ara verebildiniz mi başkanım?

Başkan Göztepe 2-3 gün ara verdim.

Serkan İlik: Peki 2-3 gün yetti mi?

Başkan Göztepe: Yetti, biiz alışık değiliz. Hayat kısa bak size söyleyeyim, bak hayatın ne kadar kısa olduğunu unutmamak gerekiyor. Gerekli şeyler tabi ki üzülüyor, sıkılıyoruz ama gereksiz şeyleri de üzülmemek gerekiyor. Yani sizi etkilememesi lazım. Dedim ya ‘kurallar ‘ diye kuralları koyarsanız daha rahat edersiniz. Ama bunları kafaya takarsan hasta olursun. Fakat hayat öyle bir hayat değil. Allah’a şükür bak karımız var, çocuklarımız var. Burada ne güzel yaşıyoruz. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ile Özel Röportaj: İlk 57 Günde Yapılanlar ve Gelecek Planları




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam