Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da iki şüpheli vaka görüldü
Bozcaada’da bugün iki işletmedeki iki kişi koronavirüs şüphesi ile Çanakkale’ye sevk edildi. Bu iki kişinin testlerinin pozitif çıktığı iddia edilirken, Kaymakamlık konuya dair gece yarısı açıklaması yaptı.

Mobil Reklam

Bozcaada’da iki şüpheli vaka görüldü
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da bugün iki işletmede, iki ayrı kişide koronavirüs şüphesi görüldü. İddialara göre bu iki kişinin testi pozitif çıktı. Bu iki işletmede ise filyasyon süreci başladığı, gerekli tüm tedbirlerin alındığı öğrenildi. Kaymakamlık konuya dair açıklama yaptı.

Bozcaada Kaymakamlığı’nın konuya dair yaptığı açıklama şu şekilde:

“BOZCAADA KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURULUR:

Adamızda iki işletmemizdeki bir çalışanımız ve bir misafirimizde Korona virüsten şüphelenilmiştir. Vatandaşların gerekli test süreçleri devam etmektedir. Sonuçların pozitif olma ihtimali de göz önüne alınarak; eylem planımız çerçevesinde her iki işletmede de çalışanlar ve misafirler tam izalosyana tabi tutulmuştur. İşletmelerde ve adamız genelinde tüm tedbirler alınmıştır, süreç sağlık ve kolluk ekiplerimizce hassasiyetle takip edilmektedir. Tüm vatandaşlarımızdan sosyal mesafe +hijyen+maske kurallarına daha da hassasiyetle uymalarını bekliyoruz.”

Öte yandan pozitif vakaları açıklama yetkisi sadece Bakanlık ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde olduğu için testlerin sonucunun kesinliğine dair yetkililerden açıklama bekleniyor.

Bozcaada İlçe Hıfzısıhha Kurulu ise Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin başkanlığında geceyarısı toplandı. Haberimiz hazırlanırken toplantı halen devam ediyordu.

 




Bu haber 11983 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
5 Yorum

Sibel Algül
17-07-2020 19:46:00

Vakalarla ilgili son durum nedir ?rnMerak etmekteyiz.merkezde girdugum kadariyla sosyal mesafe ve maske kuralina uyum neredeyse yok denecek kadar az.haber konusunda net bilgilerinize guveniyorum

Sibel Algül
15-07-2020 23:16:00

Peki son durum nedir ?

Özgül İnci
15-07-2020 19:15:00

Böyle bir süreçte akın akın Ada’ya gelmenin anlamı nedir? Neden insanoğlu olarak sabırlı olamıyoruz? Ortak alanları kullanmayı minimize edeceğimiz yerde tam tersine şeker görmüş sinek gibi üşüşüyoruz. Üstelik tamam geldin de maske takmamak niye? Üstelik bu üzücü haber de hiçbir şeyi değiştirmedi. Bugün evimin önünden 50 kişi geçtiyse 40’ı maskesizdi.

Erol TAŞDELEN
15-07-2020 09:01:00

Ada ufak bir yer, iki kişi ile kalmaz. Sonuçta bu kişiler pozitif çıkar ise son 2 haftada bu kişiler ile temas eden herkese bulaşma ihtimali yüksek. Bu sene dar sokaklarda masa konması bile yasaklanmalı. Oteller umarım müşteri çıkınca 12 saat yeni müşteri almama kuralına uyuyordur yoksa salgın adalıyı fena vurur.

murat özcan
15-07-2020 01:12:00

maskesiz gezmeyin diye polis heryerde uyarı yapıyor tabiki herkezde maske var yalnız moda oldu çoğu kişi koluna takıyor maskeyi

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ