Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın yeni belediye başkanı Yahya Göztepe göreve başladı
1.213 oy alarak yüzde %53,9 oranla Bozcaada Belediye Başkanı seçilen CHP'li Yahya Göztepe dün (5 Nisan Cuma) mazbatayı alarak göreve başladı. Mazbata töreninde Göztepe'yi eşi Anna Göztepe ve partililer yalnız bırakmadı. Öte yandan başkan Göztepe, bayram tatili dolayısıyla mazbatayı almadan seçildiği günün ertesi günü mesaiye başladı. Görev değişiminin ardından adada en çok dikkat çeken ve konuşulan konuların başında ise denetim, tertip ve düzen oldu.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın yeni belediye başkanı Yahya Göztepe göreve başladı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İşte CHP'li Yahya Göztepe'nin göreve gelmesinin ardından 5-6 günde belediyeye ve ada halkına yansıyan gelişmeler...

Bayram tatilinde adada yaşanacak yoğunluktan dolayı mazbata almayı beklemeden göreve başlayan Bozcaada'nın yeni belediye başkanı Yahya Göztepe makamında tebrikleri kabul etmeye başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle başkan Göztepe makamında tebrikleri 16.00-21.00 saatleri arasında kabul ederken özellikle çiçek, çikolata gibi hediyeler yerine Bağcılar Kooperatifi'ne bağış yapılmasını rica etti. 

Öte yandan 1 Nisan itibari ile mesai öncesinde sabah çınaraltında oturan başkan Göztepe saat 08.30'da belediyede mesaiye başlıyor. Bu durum ise belediye personeline de yansıdı. Yıllardır mesaiye geç başlayan personeller dahil tüm iç ve dış personeller başkan Göztepe'den önce belediyede mesaiye başladı. 

 

Başkan Göztepe henüz mazbatayı almadan dış personeli sokakların, çöp konteynırlarının ve mezarlığın temizliği için görevlendirdi.

Bugün ise başkan Göztepe adalı işletmeciler ile bir araya geldi. Masa, sandalye düzeninden, ses ve gürültü kirliliğine kadar Göztepe işletmecilerden beklentilerini sıraladı. Başkan Göztepe tüm belediye personeline ve işletmecilere kurallara riayet edilmesini istedi. 

İÇME SULARI GEÇİÇİ OLARAK 1 TL

Görevi dün CHP'li Yahya Göztepe'ye devreden Bozcaada eski Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın ikinci döneminde hayata geçirilen ve adalıların sık kullandığı kontörlü içme suyu çeşmeleri için belediyeden kartlı sisteme geçileceği belirtildi. Yapılan duyuruda "Madeni para temininin zor olması nedeniyle kartlı sisteme geçene kadfar 10 lt su ücreti 1 TL olarak güncellenmiştir. Yeni sistem devreye alındığında yeni bilgilendirme yapılacaktır" denildi.

TRAFİK UYGULAMASI BAYRAMDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Yine 10 yıl görev yapan Dr. Hakan Can Yılmaz'ın ilk döneminde hayata geçirilen ve oldukça destek gören ada merkezine araç girişinin yasaklandığı ve feribotlar için araçlara rezervasyon kuralının getirildiği trafik uygulaması ilk kez kısa sürede bayram tatili için hayata geçirilecek. Yeni başkan Yahya Göztepe ilk işlerinden biri, belediye personelinin yoğun mesaisi ile trafik uygulamasını bayram tatiline yetiştirmek oldu. 10-14 Nisan tarihleri arasında yaşanacak yoğunluk nedeniyle trafik uygulaması hayata geçirilecek ve bu tarihler arasında adaya iş makinası, tır, otobüs, kamyon ve toptancı araçlarının adaya geçişi kısıtlandı. 




Bu haber 729 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ