Bugun...


kostasalto

Günbatımı alanı kontrollü olarak açılıyor
Günbatımı alanı olarak bilinen adanın batı burnuna giriş-çıkış yasağı kalkıyor. 2020 yılında bir vatandaşın bölgede uçurumdan düşerek yaşamını yitirmesinin ardından geçen hafta da yine aynı bölgede bir vatandaş uçurumdan düşerek ölmüştü. Kaymakamlık da bölgeye girişlerin 15 Eylül’e dek kapatıldığını açıklamıştı. 15 Temmuz Cumartesi gününden itibaren bölgeye girişler Jandarma kontrolünde olacak.

Mobil Reklam

Günbatımı alanı kontrollü olarak açılıyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

3 yıl aradan sonra geçen 7 Temmuz tarihinde gün batımı alanında ikinci kez bir kadının uçurumdan düşerek ölmesinin ardından adada ritüel haline gelen gün batımı alanına girişler yasaklanmıştı. Gün batımı alanındaki yasak, yarından itibaren (15 Temmuz) kontrollü olarak kalkıyor. Alana giriş ve çıkışlar Jandarma kontrolünde denetimli şekilde belirli saatlerde arasında gerçekleşecek.

Edindiğimiz bilgilere göre, yarından itibaren alana girişler ve çıkışlar duba sistemi ile artık belirli saatlerde olacak. Her gün saat 19.00'da alana giriş başlayacak, güneşin batımının ardından 15-20 dakika içerisinde alanda hiçbir yaya ve araç kalmayacak şekilde gün batımı alanı tamamen boşaltılacak. Hatırlanacağı üzere 2020'de ve son olarak geçen hafta yaşanan ölümler, gece geç saatlerde yaşanmıştı.

Şimdilik uyarıcı tabelalar haricinde Jandarma ekipleri,  alanda anons yapacak ve tatilcilere uçurumun en az 3 metre gerisinde durulması konusunda sık sık uyarıda bulunacak.

Öte yandan her gün alanın güvenliğini sağlayacak Jandarma ekiplerine aynı zamanda Jandarma Trafik ekipleri de eşlik edecek. Trafik ekipleri alandaki araç ve yaya güvenliğini sağlayacak.

2020 yılında,  Bozcaada ilçesinde arkadaşları ile tatil yapan endüstri mühendisi Ümran Önür (28), gün batımını izledikleri Polente mevkiinde, dengesini kaybederek uçurumdan yuvarlanarak, yaşamını yitirmişti.

3 yıl aradan sonra geçen 7 Temmuz tarihinde, saat 23.30 sıralarında Yeşim Demir yaklaşık 32 metrelik yükseklikten uçuruma düşmüş, talihsiz kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Ardından tatilciler tarafından adanın en çok tercih edilen ritüeli olan gün batımı etkinliği, Çanakkale Valiliği ve Bozcaada Kaymakamlığı'nca yasaklanmıştı. Alınan karar 26 Haziran -15 Eylül tarihleri arasında il genelinde "Ormanlık Alanlara Giriş" ( Pavli Mevkii, Polente Günbatımı Mevkii ) kararına entegre edilmişti.




Bu haber 1550 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ