Bugun...


kostasalto

Ramazan Öksüz’ün davası bir üst mahkemeye taşındı
Ramazan Öksüz’ün davasında mahkemenin verdiği kararı Öksüz’ün avukatı Reşat Uğur Soysal istinaf ederek, bir üst mahkemeye götürdü. Avukat Soysal, “Sanıkların ‘Kasten Öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiğine, haksız tahrik eyleminin Caner Akıl tarafından başlatıldığına ve ‘Suç Delillerini Yok Etme’ suçundan dolayı T.H’nin de mahkum edilmesi için yeterli delil bulunduğuna dair gerekçelerimizi sunduk” dedi. Öte yandan tutuklu sanıkların tahliye talebi ise reddedildi.

 Ramazan Öksüz’ün davası bir üst mahkemeye taşındı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2019’da Bozcaada’da Bianca isimli eğlence mekanında işletmeci, arkadaşları ve çalışanların tekme ve yumrukları ile vahşice öldürülen Ramazan Öksüz’ün davasında Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıklamıştı. 18 Ocak’ta görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Öksüz’ün yerde cansız kaldığı anlarda bile tekmeler ile darp edildiği güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığı halde sanıklara “Kasten Adam Öldürme” yerine “Kastı Aşan Öldürme” suçundan ceza vermesi ada halkını ve kamuoyunun vicdanını sızlatmıştı.

“Kastı Aşan Öldürme” suçlaması ile tutuklu sanıklar Caner Akıl ve Andaç Fatih Kaya 9 yıl, işletmeci Burak Olgu Babat 7 buçuk yıl, tutuksuz yargılanan diğer 5 sanık ise 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, tutuksuz sanıklardan “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” suçlanan T.H ise beraat etmişti.  

“Kastı Aşan Öldürme” suçlaması ile 2019 Haziran ayından bu yana tutuklu kalan Caner Akıl, Andaç Fatih Kaya ile geçen Ağustos ayında başlayan davanın ilk duruşmasında tutuklunan sanık Burak Olgu Babat’ın, tutuklu kaldığı süre ve son çıkan af yasası ile tahliye olması bekleniyordu. Ancak edindiğimiz bilgilere göre Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuran sanık avukatlarının iki tahliye talebi ise reddedildi. Sanıkların Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’ne yapılacak olası tahliye talebi ve mahkemenin tahliye talebine vereceği cevaba kadar tutukluluk hallerinin devam edeceği düşünülüyor.

AVUKAT SOYSAL: ÖKSÜZ SANIKLARIN LİNÇ GİRİŞİMİ SONUCU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR

Öksüz’ün avukatı Reşat Uğur Soysal, Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bugün (1 Mart Pazartesi) Bursa Bölge Mahkemesi’ne taşıyarak istinaf etti. Avukat Soysal Bozcaada Haber’e verdiği bilgide, “Sanıkların ‘Kasten Öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiğine, haksız tahrik eyleminin Caner Akıl tarafından başlatıldığına ve ‘Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme’ suçundan dolayı T.H’nin de mahkum edilmesi için yeterli delil bulunduğuna dair gerekçelerimizi sunduk” dedi.

Avukat Soysal itiraz dilekçesinde, “Özellikle Adli Tıp Kurumu raporunda da tespit edildiği üzere göğüs ve başın yanak, burun, dudak ve kulak bölgesini ısrarla hedef almışlardır. Sadece yere düştükten sonra bile 10'dan fazla baş bölgesine tekme atılmıştır. Buna göre darbe sayısı ve şiddeti darbenin bulunduğu bölgenin hayati bakımdan önemi kıstasları sanıkların öldürme kasıtlarını ispatlamaktadır. Bir kısım savunmalarda belirtildiği gibi sanıklar eylemlerine kendiliğinden son vermemişlerdir. Suç işlendiği sırada topluca ya da sırayla eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Maktul yerde burun ve ağız bölgesinden kan gelirken bile fiillerine devam etmişlerdir. Görüntülerden de anlaşılacağı gibi sanıklar maktulün öldüğünü anlayınca sadece sanık Andaç Fatih Kaya'nın son tekmesini engellemeye çalışır gibi yapmışlar; ancak onu da engellemeyip, son tekmeyi atmasını da izlemişleridir” dedi.

“SANIKLARA UYGULANAN HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ USUL VE YASAYA AYKIRIDIR”

Öksüz’ün duruşmalarında tüm sanıklar ve sanık avukatları ilk yumruğu yani haksız tahriki Ramazan Öksüz’ün başlattığını söylüyordu. İşletmenin güvenlik kameraları ise sadece dış ortamı çektiği için kamera görüntülerinde ilk olarak mekanın kapısında tutuklu sanık Andaç Fatih Kaya’nın Öksüz’ün arkadaşı Resul Arslan’ı yerde defalarca yumrukladığı gözüküyor. Avukat Soysal ise itiraz dilekçesinde sanıkların ilk haksız tahriki Öksüz’ün başlattığına dair çelişkili ifadelerine yer verirken ilk haksız eylemin Caner Akıl tarafından başladığını belirtti. Öte yandan Avukat Uğur Soysal, güvenlik kameralarının sadece dış ortamı kaydetmesi ile ilgili, “Dış görüntüleri kuvvetle muhtemel silemeyen sanıklar iç mekan görüntülerini silip soruşturma makamlarına sunmayarak ilk haksız eylemlerini gizledikleri düşüncesindeyiz”  dedi.

T.H.’NİN BERAATİNE DE İTİRAZ EDİLDİ

Cinayetin işlenmesinin ardından savcılığın “Suç Delillerini yok etme, Gizleme veya Değiştirme” suçundan ceza almasını talep eden T.H. ise karar duruşmasında beraat etmişti. Mahkemede sanık sıfatıyla ifadesi alınan İ.T. ise, “Olay sonrası Tolgahan adlı şahıs yanımıza geldi. Bize sakin olun sizlik bir durum yok dedi. Burak Olgu Babat'a hitaben de sıkıntı yok buraları yıkayabilirsiniz dedi. Patronumuz Burak Olgu Babat isimli şahıs da bu olguları bizden kan olan olay yerini yıkamamızı istedi. Bizim arkadaşlarımızdan Ö.U.T. isimli arkadaşıma hortumu ben verdim. O da olay mahalini sabunlu su ile yıkadı'' demişti.

Ayrıca cinayet günü T.H’nin hem yerel gazeteci Serkan İlik’e hem de adalılara cinayeti Çanakkale’den gelen 3 kişinin işlediğini, Bianca isimli mekanla ya da çalışanlarının dahil olmadığını, sadece mekanın önünde olduğuna yönelik ifadeleri de bilinçli olarak algı yönetmeye yönelik olduğu belirtilmişti.

Tutuksuz sanıklardan C.T’nin de hazırlık ifadesinde ''... T.H bara geldi. Olayın nasıl olduğunu sordu ve öğrendi. Bardan ayrıldı. Tekrar geldi. Şimdi sizi alacaklar. Size sorular soracaklar. Bu olayda zaten sizin suçunuz yok. Olabildiğinizce dürüst olun. Vurdum demeyin, ittim deyin” ifadelerini hatırlatan Avukat Soysal, T.H’nin cezalandırılmasını talep ederken, “İşletmeci Burak Olgu Babat'ın halen işletmeyi açmak için idari davaya ısrarla sürdürüp mühürlü barı açmaya çalışması sanık T.H'nin suçtan birkaç ay sonra işletme içerisinde güya tadilat yaptığına dair testereyle fotoğraf paylaşması, işledikleri cinayetten pişmanlık duymadıklarını, serbest bırakılmalarının rahatlığı ve cesareti ile kamu vicdanını yaralamayı sürdürmekten çekinmediklerini göstermektedir” dedi.

Tehdit edilen gazeteci Serkan İlik’e Bozcaada siyaseti sahip..

Ramazan Öksüz davasının karar duruşmasında adalete güven sar..

Savcı, video görüntülerine rağmen “yaralama kastı” dedi ..

Cinayetin ikinci duruşması görüldü

Ramazan Öksüz cinayetinin ilk duruşması görüldü

Bozcaada Ramazan Öksüz'ü unutmadı: Adalet istiyoruz!

Yakalama kararı çıkarılan 4 kişi yeniden serbest

Ada gençlerinden önce yürüyüş, sonra taziye

Bozcaada'da meclis toplantısından radikal kararlar çıktı..

İlk mahkeme skandal bir karara imza attı!

Seni unutmayacağız! Kardeşimiz Ramazanı toprağa verdik

Cinayetle ilgili gözaltı sayısı 11’e yükseldi

Bozcaada’yı üzen cinayet!




Bu haber 4477 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI