Bugun...


kostasalto

Haluk Şahin'in yeni kitabı 'Babıali'ye Son Tren' yayımlandı
Bozcaadalı gazeteci, yazar Prof. Dr. Haluk Şahin’in son kitabı "Babıali’ye Son Tren" Biz Kitap Yayınevi tarafından yayınlandı. Kitap, Şahin'in gazetecilik anılarına ışık tutuyor.

Mobil Reklam

Haluk Şahin'in yeni kitabı 'Babıali'ye Son Tren' yayımlandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Türkiye’nin medya ve iletişimde duayen ismi gazeteci, yazar Haluk Şahin’in 50 yıllık Türk medyasında yaşananları kendi anıları ile özetlediği "Babıali’ye Son Tren" isimli kitabı yayınlandı. İZ Medya Yayınlar Koordinatörü Murat Attila’nın editörlüğünü üstlendiği "Babıaliye Son Tren", Haluk Şahin’in ‘Yarım Yüzyıllık Yolculuktan Notlar’ başlığını taşıyan anılar üçlemesinin ilk kitabı olarak raflardaki yerini aldı. 1950’li yıllarda Bursa’da başlayan roman tadındaki kitap Türkiye’nin o yıllardan günümüze Türk iletişim ve basın tarihine ışık tutuyor.
 
Bozcaada hakkında da en fazla kitap yazan isim olan Haluk Şahin, son kitabı “Babıali’ye Son Tren” için ulusal basına şu demeci verdi:
 
“Bu anılar demetini yazarken ‘anı’nın bir edebi tür olduğunu hiç aklımdan çıkarmadım. Her şey gerçek olduğu halde bazı okurlarım okurken bir roman tadı alacaklar. Bursa’da, Ankara’da, Beyoğlu’nda, Manchester’da, Mekke’de, Washington’da geçen bir roman. İstikamet Babıali: Türk medyasının kalbi!”
 
Bu yolculuk sırasında Malcolm X, Bülent Ecevit, İsmail Cem, Hıfzı Topuz, Cemal Süreya, Halit Refiğ, Oğuz Atay, Çetin Altan, Aziz Nesin, Doğan Avcıoğlu, Ercan Arıklı gibi nice isimler Haluk Şahin’e eşlik ediyor. Bursa basını, edebiyat dergileri, TRT, Politika Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Nokta Dergisi… 
 
Aslında Haluk Şahin’in anılarında anlatılan Türk medyası değil, Türkiye’nin kendisi. 1961 Anayasa’sının açtığı alanda yeni kimliğini arayan Türkiye’nin daha özgür, daha bağımsız, daha halkçı ve daha kaliteli bir medya arayışı… Sansürler, kapatmalar, mahkemeler ve yeni ufuklar…"
 
Haluk Şahin'in kitabına tüm kitapçılardan ulaşabileceğiniz gibi indirimli olarak Bozcaada Mendirek Dergisi'nin internet sitesinden de ulaşabilirsiniz. https://www.bozcaadadergisi.com/dukkan1/
 
Kitabı Bozcaada'dan edinmek isteyenler ise aynı ücretle Bozcaada Postanesi'nden edinebilirler.



Bu haber 278 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ