Bugun...


kostasalto

İçme suyu projesinde tartışma devam ediyor
Belediyenin yüzde 50’si hibe 28 milyonluk “Deniz suyundan içme suyu temin etme” projesinde tartışmalar bitmiyor. Projenin iptalini isteyen CHP’li meclis üyesi Turgal, karara muhalefet şerhi koydu. 3 maddelik şerhte “Bozcaada Belediyesi Taşınmazları ile ilgili satış yoluna gidilecekse hangi taşınmazların ne bedeller ile satışının düşünüldüğü” gibi ifadeler de dikkat çekti. Başkan Yılmaz, gündemdeki tartışmalara Bozcaada Haber üzerinden cevap verdi.

Mobil Reklam

İçme suyu projesinde tartışma devam ediyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İki gün önce Bozcaada Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Aykut Turgal, belediyenin ekonomik durumu, giderlerinin giderlerinden daha fazla olması ve çevre sorunlarına ilişkin endişeleri ile belediyenin yüzde 50’si İller Bankası hibesi destekli toplamda 28 milyonu bulan deniz suyundan içme suyu projesinin iptalini istemişti. Aykut Turgal’a tek destek yine kendi partisinden CHP’li İbrahim Günel’den gelince Turgal’ın önergesi Turgal ve Günel dışında AKP, İYİP ve CHP’li başkan Yılmaz ve meclis üyelerinin oyları ile iptal istemi reddedilmişti. 

 

Aykut Turgal bugün Instagram hesabından yaptığı paylaşımda karara muhalefet şerhi koyduğunu açıkladı. Ancak Turgal’ın muhalefet şerhinde “Bozcaada Belediyesi Taşınmazları ile ilgili satış yoluna gidilecekse hangi taşınmazların ne bedeller ile satışının düşünüldüğü hem biz belediye meclis üyeleri hem de Bozcaada Halkı ile ivedilikle tüm detayları ile paylaşılmalıdır” ifadeleri dikkat çekti.

 

Başkan Yılmaz ise yaşanan tartışmaların ardından Bozcaada Haber’e “Biz Bozcaada Belediye Başkanlığı olarak bütün taahhütlerimizin ve yasal sorumluluklarımızın farkındayız. Süreci dikkatli olarak takip ediyoruz. Süreç tamamlandıktan sonra halkımıza bilgilendirici açıklamalar yapılacaktır“ dedi.

İşte Turgal’ın sosyal medya hesabından yayınladığı muhalefet mesajı:

 

1- Belediye kanununun 68. Maddesi ‘’d’’ bendinde yer alan ‘’Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin, faiz dâhil iç ve dış borç stok tutarı, en son kesinleşmiş bütçe gelirleri toplamının 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarını aşamaz. Bu miktar büyükşehir belediyeleri için bir buçuk kat olarak uygulanır. ‘’ ifadesi gereği hayata geçirilen içme suyu alt yapı projesi vb. tüm projeler için temin edilen borçlar ile ‘’deniz suyundan içme suyu üretme projesi’’ borç stok toplam tutarları ilgili limitleri aşmış olacağından Bozcaada Belediye Meclis üyesi olarak ilgili karara katılmam mümkün değildir.

 

2- Belediye kanununun 68. Maddesi ‘’e’’ bendinde yer alan ‘’Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketler, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen iç borçlanmayı belediye meclisinin kararı; yüzde onunu geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile yapabilir.’’ İfadesi gereği Bozcaada Belediye Başkanlığı’nın ilgili proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına başvurmaksızın devam etmesine muhalefet şerhi koymak zorunda kalmaktayım.

 

3- Yine Belediye kanununun 68. Maddesinde yer alan ‘’İller Bankasından yatırım kredisi ve nakit kredi kullanan belediye, ödeme plânını bu bankaya sunmak zorundadır.’’ İfadesi gereği İller bankasına belediyemizin sunduğu herhangi bir ödeme planı var mıdır? Ve bu planın altından kalkmak için gerekli kaynak nereden yaratılacaktır? Eğer bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli ödeme planı ve kaynak yaratma planlaması halen yapılmamış ise ivedilikle gerekli çalışmaların yapılması ve bilgilerin Bozcaada Halkıyla da paylaşılması gerekliliği elzemdir.

Keza tüm verilerin gösterdiği üzere bu çalışma sonucunda kaynak eksikliğine bağlı olarak aslında tamamı Bozcaada Halkına ait olan Bozcaada Belediyesi Taşınmazları ile ilgili satış yoluna gidilecekse hangi taşınmazların ne bedeller ile satışının düşünüldüğü hem biz belediye meclis üyeleri hem de Bozcaada Halkı ile ivedilikle tüm detayları ile paylaşılmalıdır.

Mecliste deniz suyundan içme suyu elde etme projesi tartışma..

Mega proje mi yoksa belediyeyi batıracak proje mi?

Başkan Yılmaz'dan müjde: 'Deniz suyunu arıtarak içme




Bu haber 1759 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ